El rector referma el suport de la Universitat a una futura televisió pública valenciana, en obrir un debat en La Nau

Moment de la inauguració.

La indústria audiovisual valenciana, en col·laboració amb la Universitat de València, ha organitzat un ampli debat centrat en les possibilitats de futur de la televisió pública valenciana. La sessió està programada per a hui dimarts a l’Aula Magna de la Nau, i és retransmés per MediaUni

La jornada ha estat inaugurada pel rector de la Universitat, Esteban Morcillo, i compta amb la presència de professionals de tot l’Estat i representants dels principals partits polítics valencians.

El rector ha refermat el suport de les universitats als treballs per a recuperar en el futur una televisió pública valenciana.

La decisió de tancar RTVV i les conseqüències derivades han sigut el motiu de convocar Fòrum, aplicable a les actuals circumstàncies del model televisiu en general i del valencià en particular. Els principals objectius serien definir el paper de la TV Autonòmica com a element vertebrador d'una indústria audiovisual generadora d'ocupació i promotora de les identitats pròpies de la Comunitat Valenciana. A banda d’analitzar models existents a Europa en relació amb la TV Regional i que responguen a les necessitats de les audiències al segle XXI. També reflexionar sobre el paper de la TV Pública en la societat actual i en la multidifusió digital dels continguts audiovisuals. I conèixer també, a través dels representants dels partits polítics, el seu punt de vista sobre el futur de la TV pública a la Comunitat Valenciana.

És per això que qualsevol reflexió sobre una nova TV autonòmica ha de centrar-se en garantir el servei públic audiovisual amb totes les seves conseqüències socials, culturals, lingüístiques i empresarials des del manteniment de la universalització informativa, la independència ideològica i religiosa, i la lliure accessibilitat als continguts audiovisuals.

Programa de la jornada.

Data d'actualització: 29 de d’abril de 2014 11:30.

Llista de notícies