Una jornada reflexiona sobre el frau electrònic i els mitjans jurídics per a combatre’l

Imatge del cartell de la jornada.

La Facultat de Dret acull, aquest divendres, 13 de desembre, la II Jornada Internacional sobre Frau Electrònic i els Mitjans Jurídics per a Combatre’l, que tindrà lloc al Saló de Graus, ubicat a l’Edifici Departamental Central (Campus dels Tarongers), a partir de les 9:30 hores. L’objectiu de l’encontre és habilitar un fòrum per a difondre els resultats de la investigació recollint les darreres tendències sobre ciberfrau.

La trobada es configura així com un espai per a la discussió, amb experts, sobre ciberfrau i els mitjans jurídics dels quals disposa la societat per a lluitar contra ell. De fet, hi intervindran fiscals, professors universitaris, membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i advocats especialistes en la matèria. 

Aquesta jornada és una iniciativa promoguda pel Projecte MINECO DER 2011-24226 ‘e-Frau i comunicacions bancàries a la Unió Europea: Aspectes processals i substantius’ de RedNAC (Net Against Cyberfraud) (www.redNAC.es) i compta amb la col·laboració de la Facultat de Dret de la Universitat de València, la Red Derecho TICs, ICAV i APEP.
 
RedNAC, la primera xarxa d’internet contra el frau electrònic
RedNAC és la primera xarxa internacional basada en internet que lluita contra el frau electrònic. Aquesta plataforma, que compta amb la col·laboració d’onze països d’Amèrica, Europa i Austràlia, conjumina l’experiència d’investigadors i professionals jurídics en el tractament de formes eficaces per a protegir el patrimoni i els interessos econòmics tant dels usuaris bancaris com dels consumidors en general.
 
L’equip de recerca del projecte RedNAC, dirigit per la doctora Carolina Sanchis Crespo, està format per les professores de la Universitat de València María José Vañó i Pilar Montes. RedNAC és fruit del desenvolupament del projecte ‘e-Justícia a la Unió Europea: consumidors i entitats financeres davant el frau electrònic’, el qual continua la seua vigència fins a 2014 mitjançant un segon projecte d’I+D+i, recolzat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, sobre ‘e-Frau i comunicacions bancàries a la Unió Europea: Aspectes processals i substantius’.
 
La plataforma RedNAC pretén combatre l’e-frau a través de la participació d’experts en comunicacions bancàries, el principal problema de les quals, juntament amb el comerç electrònic, és la seguretat. 
 
RedNAC es defineix com un projecte innovador i ambiciós que busca donar solucions contra el cyberfraud a través de la informació i la posada en comú dels problemes jurídics que plantegen el comerç i el pagament electrònic. Tracta, d’una banda, previndre l’e-frau i, d’una altra, eradicar els supòsits ja detectats. 
 
+Info: http://links.uv.es/pW3Ut1J
 

Data d'actualització: 12 de de desembre de 2013 14:38.

Llista de notícies