La Universitat d’Almeria i el Col·legi de Psicòlegs de Castella-Lleó distingeixen el professor Peiró

José María Peiró.

La Universitat d’Almeria i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Castella-Lleó atorguen en els pròxims dies sengles premis al professor de la Universitat de València José María Peiró Silla. El Col·legi Oficial de Psicòlegs de Castella-Lleó ha lliurat el premie Huarte de San Juan al professor Peiró aquest divendres 17 de febrer. Per la seua banda, la Universitat d’Almeria ha condecorat el professor Peiró amb la medalla de la Facultat de Psicologia dimarts 21 de febrer per la seua contribució i col·laboració amb aquest centre.

José María Peiró és catedràtic de Psicologia de la Universitat de València, director de l’IDOCAL (Institut d’Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organizacional i de la Qualitat de Vida Laboral de la Universitat de València), president de la International Association of Applied Psychology i director Erasmus Mundus Màster in Work, Organizational, and Personnel Psychology (WOP-P).

Juan Huarte de San Juan és autor del famós Examen de ingenios para las ciencias (Baeza, 1575), amb edicions a tota Europa, obra precursora de tres ciències: la psicologia diferencial, l’orientació professional i l’eugenèsia. Encara que no està canonitzat per l’Església Catòlica, és el patró de les Facultats de Psicologia de les universitats espanyoles.

Data d'actualització: 22 de de febrer de 2012 08:30.

Llista de notícies