La Universitat i l’Incliva organitzen hui dijous la iniciativa ‘VLC Health Ecosystem’

Detall del cartell.

La Universitat de València, el Parc Científic d'aquesta institució i l’Institut de Recerca Sanitària Incliva han organitzat la iniciativa VLC-Health Ecosystem amb l'objectiu d'afavorir la innovació en el sector de la salut i de la qualitat de vida. La jornada de presentació se celebra hui dijous al Jardí Botànic de la Universitat de València i està especialment dirigida a totes les organitzacions i empreses relacionades amb la R+D+I en salut de l'àrea metropolitana de València.

La prestació d'atenció sociosanitària s’enfronta al nostre entorn a un desafiament sense precedents a causa de l'envelliment de la població, un dels principals reptes que ha d'afrontar Europa en els pròxims anys i que implica una creixent demanda de serveis i una forta pressió financera. Davant aquesta situació, s'està promovent la creació d'ecosistemes de salut en el marc de l'Associació Europea per a la Innovació en Envelliment Actiu i Saludable (EIP-AHA). Aquesta iniciativa de la Comissió Europea comprèn tota la cadena de valor de la recerca i la innovació per integrar millor i coordinar tots els actors -a nivell europeu, nacional, regional i local- i aconseguir una massa crítica que ajude a crear solucions innovadores. I, a més, que aquestes donen lloc a serveis i productes que contribuïsquen a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i a la sostenibilitat del sistema sociosanitari.

PLATAFORMA ESTABLE DE COL·LABORACIÓ

Les línies prioritàries del VLC-Health Ecosystem són les malalties cròniques, mitjançant la promoció d'hàbits de vida saludables i diagnòstic precoç; la salut i l’atenció personalitzades, la tecnologia digital per a la Salut i el turisme i la qualitat de vida. Per aquest motiu, la Universitat de València i l’INCLIVA es plantegen actuar en dos nivells. D'una banda, reunir en una plataforma estable de col·laboració els principals agents del sistema d'innovació en salut, benestar i assistència social de la ciutat de València amb la finalitat d'accelerar l'adopció de solucions innovadores que donen resposta als reptes en material de salut i assistència social. I, per una altra, formar part de la xarxa internacional European Connected Health Alliance-ECHAlliance que enllaça amb més de vint-i-cinc ecosistemes a tot Europa i Amèrica del Nord. Aquesta, a més, treballa en col·laboració amb l'homòloga China Connected Health Alliance.

Els ecosistemes de salut i els seus participants comparteixen a través de la xarxa internacional bones pràctiques, oportunitats i fan front a reptes com una sola força. Aquesta relació farà possible que des de VLC-HEALTH es puga col·laborar amb els ecosistemes de la xarxa i contribuirà a la projecció exterior de les organitzacions i empreses valencianes i a un major impacte en l'escenari internacional.

Més informació, programa i inscripció a:

http://uv.symposium.events/event_detail/2938/tickets.html

Data d'actualització: 15 de d’octubre de 2015 08:00.

Llista de notícies