La Universitat organitza el I Congrés Internacional de Comunicació Política i Polítiques de Comunicació

Fragment del cartell del I Congrés de Comunicació Política de la Universitat de València.

El Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València organitza el I Congrés Internacional de Comunicació Política i Polítiques de Comunicació, sota el títol ‘Comunicació política: relats, figures, mediacions’. Les sessions se celebren els dies 24 i 25 de novembre a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Aquest primer congrés tracta d’explicar la comunicació política des de diferents àrees de coneixement, i compta amb la presència de diversos especialistes en el discurs polític, el periodisme polític, la comunicació política institucional i les  polítiques comunicatives. D’aquesta manera, periodistes, fotògrafs, investigadors i gestors de comunicació de partits polítics abordaran els diferents aspectes de la comunicació política des d’un pla teòric i pràctic.
 
El congrés comença aquest dilluns, 24 de novembre, a les 9 hores. Josep Vicent Boira, delegat del Rector per a Comunicació Institucional i Coordinació Informativa de la Universitat, s’encarregarà de la inauguració institucional. Després d’aquest acte, començarà la conferència inaugural del congrés, que anirà a càrrec de Gianpietro Mazzoleni, professor de Comunicació Política a la Università degli Studi di Milano, sota el nom ‘Lo stato della Comunicazione política: problema i prospettive’. Aquest primer dia examinarà aspectes claus de la comunicació política en la Transició, amb la participació de fotògrafs clau del moment i la revisió de figures carismàtiques.
 
Un dels punts més vinculats a la realitat política valenciana es produirà dimarts, 25 de novembre, a les 9:30 hores, ja què tindrà lloc la taula redona ‘Estratègies partidistes i comunicació política’, entre els directors de mitjans i directors de comunicació Paula Meseguer (secretària autonòmica de Comunicació de la Generalitat Valenciana de 2011 a 2013), Lydia del Cant Soriano (directora de Comunicació del PSPV), Josep Torrent (exdelegat d’El País Comunitat Valenciana) i Rafael Navarro (director d’El Mundo Comunitat Valenciana).
 
També és destacable la conferència de cloenda, que es durà a terme dimarts, 25 de novembre, a les 18 hores, per part de Clara Eugenia Núñez, Professora d’Història i Institucions Econòmiques a la Universitat Nacional d’Educació a Distància, sota el nom de ‘Polítiques de comunicació científica’.
 
Més informació, inscripció i programa complet del congrés:
http://links.uv.es/nmDLpR9
 

Data d'actualització: 24 de de novembre de 2014 08:03.

Llista de notícies