La Universitat participa en un projecte europeu per a millorar la mobilitat en l’àrea mediterrània

Intras

L’Institut de Trànsit i Seguretat Vial de la Universitat de València (INTRAS) participa en un projecte europeu per a millorar la mobilitat en l’àrea mediterrània mitjançant la promoció d’estratègies de baixa emissió de carboni i eficiència energètica. El projecte denominat CAMP-sUmp, el responsable del qual en la Universitat de València és el catedràtic Pedro Valero Mora, està cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa Interreg Med.

Impulsat per la Fundació Magna Grècia, líder del projecte i les universitats d’Atenes, València, Xipre, Split, Malta i Bolonya, s’ha engegat la primera fase d’aquest projecte europeu que té com a lema “Junts per la mobilitat sostenible”. Cada universitat involucrada ha organitzat un grup local amb representants de les administracions públiques locals, regionals i nacionals, operadors de serveis, agències de transport, gestors de mobilitat, personal universitari i altres parts interessades.

La Universitat de València contribueix amb dues importants aportacions. D’una banda, un full de ruta que el seu objectiu és la realització d’una guia per a la implementació del pla d’acció del projecte, amb l’objecte d’assegurar una replicabilitat futura i el compromís dels responsables en la presa de decisions, mostrant al mateix temps la consistència de la sostenibilitat a diferents nivells: socials, econòmics i ambientals. I d’altra banda, un informe sobre eines TIC (tecnologia de la informació i la comunicació) que pretén obtenir un model de comunicació integrat entre els diferents actors i instruments de planificació per a la mobilitat del campus universitari, la seua gestió i seguiment. En aquest projecte col·laboren activament i desinteressadament l’Ajuntament de València, els operadors de transport EMT, Renfe, Metre València, Valenbisi, Altres Universitats, així com diferents experts en mobilitat i ONG locals.

Un dels objectius del CAMP-sUm és facilitar el diàleg entre els usuaris dels serveis de transport, centrant-se en les universitats i en els responsables institucionals i operadors de transport, a fi de dissenyar un pla comú per a la mobilitat dels estudiants universitaris en el context urbà. Durant les reunions, s’utilitzen diverses eines per a analitzar els temes crítics i les accions a emprendre per a millorar la situació actual. També s’han realitzat qüestionaris als estudiants, representants de les institucions locals involucrades, agències de transport públic i privat i personal universitari per a esbrinar els temes crítics i entrevistes per a determinar les accions a emprendre per a millorar la situació actual.

Després d’aquesta primera fase dedicada a l’estudi i anàlisi del context, els socis del projecte, amb el suport del grup de treball transnacional, treballaran en un pla de mobilitat que combinaria innovació i sostenibilitat. Finalment, el projecte CAMP-sUmp desenvoluparà un pla d’acció que serà posat a la disposició dels responsables polítics per a ajudar-los en la planificació d’un sistema de mobilitat de baix impacte.

+Info: https://www.facebook.com/camp-sump-project-179478285874001/ 
 

Data d'actualització: 16 de de juny de 2017 09:05.

Llista de notícies