La Universitat de València exposa “El Parc Natural de la Serra Calderona” a Segorbe 


D'esquerra a dreta, Màrius Fuentes, Juan Ors, Jorge Hermosilla,  i Rafael Calvo.

La Universitat de València mitjançant una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, ha organitzat l'exposició “La Universitat de València i els seus entorns naturals: el Parc Natural de la Serra Calderona”. Organitzada pels professors Màrius Fuentes (comissari) i Jorge Catalá (cap d´iniciatives), arreplega algunes de les conclusions dels treballs realitzats durant els últims anys per investigadors i investigadores de la Universitat, en diferents disciplines i àrees temàtiques. 


D’aquesta manera, han col·laborat en la seua elaboració una trentena d'investigadors, entre biòlegs, químics, geòlegs, historiadors, arqueòlegs, geógrafs, historiadors de l'art… que han tractat temes tan diversos com vegetació, botànica, fauna, didàctica, hidrologia, excursionisme, recursos naturals, participació ciutadana, patrimoni rural i artístic, administració local, etc. 



Divendres passat 2 de desembre va tindre lloc la inauguració de l'exposició en la Casa de la Cultura de Segorbe (Alt Palància), amb la presència de l'alcalde de la població, Rafael Calvo, el sotsdirector General del Mitjà Natural, Juan Ors, i el vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla. La inauguració va estar acompanyada de dues conferències impartides per les professores María Angels Ull i Eva Barreno, que van tractar la participació ciutadana en els estudis mediambientals, així com una síntesi d'un estudi recent sobre les sureres, respectivament. Aquestes conferències formen part d'un cicle organitzat pel professor Josep Montesinos, el qual té per objecte donar a conèixer alguns temes relacionats amb el medi ambient i el patrimoni en els parcs naturals. 



La iniciativa forma part d'un programa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en el qual s'abordaran exposicions que tractaran els parcs naturals més representatius del territori valencià, des d'una perspectiva multidisciplinar. 



Seran exposades en diversos municipis. En pròximes dates s'inauguraran les de l'Albufera (16 de desembre, Jardí Botànic) i del Parc Fluvial del Túria (gener 2012). 

Data d'actualització: 5 de de desembre de 2011 10:38.

Llista de notícies