La Universitat de València llança VLC/STARTUP per a promoure empreses amb base cientificotecnològica

El Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS -format per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques- ha impulsat el programa VLC/STARTUP 2016 ‘Desenvolupa la teua empresa amb la UV i el CSIC’, mitjançant el qual pretenen donar suport al desenvolupament d’empreses innovadores i de base tecnològica en l’entorn de VLC/CAMPUS. Per això posarà a la seua disposició espais al Parc Científic de la Universitat de València i facilitarà l’accés als diferents programes de suport a la innovació i l’emprenedoria de les entitats i organismes gestors i col·laboradors.

Aquesta convocatòria per a la promoció d’ecosistemes innovadors està coordinada, en el marc de VLC/CAMPUS, pel Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València i la Delegació Institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana.

Les persones beneficiàries del programa podran gaudir d’un espai al Parc Científic de la Universitat de València que podrà consistir en allotjaments, despatxos i laboratoris, a més d’un cicle de tallers formatius especialment orientat a les persones emprenedores d’iniciatives empresarials amb base cientificotecnològica organitzat per l’Associació Espanyola d’Emprenedors Científico -Tecnològics. 

La Fundació Parc Científic de la Universitat de València també facilitarà a qui participe del programa l’accés a programes de finançament i de suport a l’emprenedoria de diferents entitats i organismes col·laboradors.

La creació de Spin-Offs i Start-Ups de base tecnològica basades en el coneixement és un factor crític per al desenvolupament present i futur de l’economia, però perquè es creen, ha d’existir una xarxa que done suport i que garantisca la viabilitat de les iniciatives empresarials. Per això, el Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS vol establir una metodologia d’innovació oberta en la qual agregats i agents públics i privats de la seua àrea geogràfica col·laboren i competisquen creant un entorn favorable a l’intercanvi d’informació, coneixements, valors, recursos humans i financers, béns i serveis, estimulant i concedint facilitats per a la transferència de coneixement, la promoció d’activitats que fomenten la innovació o la creació d’empreses de base tecnològica.

El   termini de  presentació de sol·licituds finalitzarà el 18 de novembre de 2016 a les 12 hores.

Aquesta actuació ha comptat amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport mitjançant el subprograma d’enfortiment del programa Campus d’Excel·lència Internacional.

Més informació ací.

Data d'actualització: 17 de d’octubre de 2016 12:00.

Llista de notícies