La Xarxa Vives ofereix un curs en línia i gratuït de llenguatges especialitzats de català per a estudis universitaris

Fernando Sapiña.

La Xarxa Vives té oberta la inscripció per al curs 'XarxaMOOC: Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives', el qual s’ha concebut en format MOOC (obert, massiu i en línia). Sota la coordinació de la Universitat d’Alacant, el curs començarà a partir del mes d’octubre i es desenvoluparà durant el primer trimestre del curs 2013-2014.

XarxaMOOC s’adreça als alumnes dels primers cursos d’universitat, al futur alumnat de la Xarxa i als estudiants Erasmus que vindran a estudiar als territoris de parla catalana, així com també a l’alumnat dels lectorats estrangers i dels cursos de català de les universitats de fora del domini lingüístic amb docència de català. Per extensió, i tenint en compte que serà un curs obert, s’hi podrà inscriure qualsevol persona que vulga conèixer la cultura de l’àmbit lingüístic català. L’única condició per a inscriure-s’hi serà disposar d’un compte de Google, atès que el contingut es vehicularà mitjançant Youtube, Google Drive i Google+. A més, com a eines complementàries, s’hi treballaran els recursos lingüístics (diccionaris, traductors i correctors) i l’ús de blogs o eines com ara Google Maps, Facebook, Twitter, etc.
 
La iniciativa compta amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, a més a més de les institucions següents: l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Federació Escola Valenciana, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el TERMCAT i la Universitat
 
L’Orientale de Nàpols, entre d’altres
El curs XarxaMOOC vincula l’aprenentatge del català a les noves tecnologies i a la internacionalització de les universitats de la Xarxa Vives. El seu objectiu és facilitar als inscrits un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels seus estudis universitaris i, a més, proporcionar-los una visió general dels elements culturals més representatius (sistema educatiu, geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.) de la regió Vives. Els continguts estructurats mitjançant vídeos estaran subtitulats en català, espanyol, anglès, francès i italià.
 
Al bloc del curs es troben apunts sobre la història dels MOOC, els diferents models que hi ha, els referents més pròxims (com ara uniMOOC aemprende, Idesweb o Preparació per al nivell C1 (suficiència de valencià) i les principals plataformes on trobar MOOC, com ara Coursera, Udacity, MITX, edx, MiriadaX, UNED COMA, etc. A més, s’hi poden trobar comentaris sobre alguns MOOC que s’aniran incorporant al repositori de XarxaMOOC. I, el que és més important, hi haurà un seguiment del procés de creació de XarxaMOOC, amb informes sobre els seminaris i els avanços sobre el calendari de treball.
 
La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 21 universitats de 4 estats europeus en ensenyament superior, recerca i cultura. Des de l’any 1994, ofereix una plataforma que lidera serveis per a universitats, organitzacions públiques i privades i societat, amb l’objectiu de contribuir al procés de construcció i de desenvolupament econòmic i social d’aquesta regió universitària transfronterera de l’Europa Mediterrània.
 
Més informació:
http://blooc.xarxamooc.cat/
http://www.youtube.com/watch?v=NIr2AEe6EOs

Data d'actualització: 18 de de setembre de 2013 08:57.

Llista de notícies