Polítiques per a l'Excel·lència

  • Ejercicio 2

    25/06/15

    Novedad SyL

    Ejercio 2. Creación, aprobación y publicación de una novedad (bilingüe). Mas información:

    http://www.vlc-campus.com/?lang=va

    http://californiaspaincampus.org/

  • Conveni UV-CSIC

    18/06/12

    La Universitat i el CSIC signen un conveni per a desenvolupar programes de doctorat

    La Universitat de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han signat aquest divendres, 20 de juliol, un conveni per a desenvolupar programes de doctorat en centres o instituts del Consell. Les dues institucions promouen, juntament amb la Universitat Politècnica, el Campus d'Excel·lència Internacional, VLC/CAMPUS.

    El conveni permetrà preservar, fomentar i potenciar la qualitat i l’excel·lència de programes de doctorat a fi de reforçar la formació de l’alumnat en les àrees d'investigació relacionades amb diferents activitats.

    A l’acte de la signatura, celebrat en el Centre Cultural de La Nau, han acudit el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; la vicerectora de Postgrau, Rosa Marín; el vicepresident d’Organització i Relacions Institucionals del CSIC, José Ramón Urquijo; i el coordinador institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, José Pío Beltrán.

    La vicerectora de Postgrau, Rosa Marín, ha assenyalat que el conveni consolidarà les relacions existents entre la Universitat de València i el CSIC “en matèria de doctorat i d’altres projectes d’investigació que es puguen derivar”. La vicerectora ha afegit que el conveni és “una conseqüència natural del treball que ja es realitza en el marc de VLC-Campus”.

    José Ramón Urquijo, vicepresident d’Organització i Relacions Institucionals del CSIC, ha expressat la seua satisfacció per la signatura d’aquest conveni, que implicarà “la participació del personal científic-investigador del CSIC en la docència teòrica dels programes de doctorat potenciant encara més la relació del CSIC amb les universitats”.

    Entre els aspectes que contempla el conveni destaca, la realització d’activitats pràctiques en centres o instituts del CSIC per part dels doctorands en el marc d'assaigs o investigacions relacionades amb l’elaboració de la seua tesi doctoral, la realització del treball d’investigació complet corresponent a la seua tesi doctoral en centres o instituts del CSIC sota la direcció de personal científic-investigador dels mateixos, així com la participació de personal científic-investigador del CSIC en la docència teòrica dels programes de doctorat.

    La Universitat de València és la segona universitat d'Europa en recepció d'estudiantes Erasmus, la quarta universitat espanyola en l’àmbit mundial, i ocupa una posició entre 201 i 300 en el Rànquing Jiao Tong de Shanghai. La Universitat de València compta amb 46.000 estudiants en diplomatures, llicenciatures, enginyeries i estudis de grau, així com 7.500 en màster oficial i doctorat i 5.000 de postgrau propis.

    L'Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) és la major institució pública dedicada a la investigació a Espanya i la tercera d'Europa. Adscrita al Ministeri d'Economia i Competitivitat, a través de la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, el seu objectiu fonamental és desenvolupar i promoure investigacions en benefici del progrés científic i tecnològic. El CSIC ocupa un paper central en la política científica i tecnològica, ja que abasta des de la investigació bàsica a la transferència del coneixement al sector productiu. El motor de la investigació ho formen els seus centres i instituts, distribuïts per totes les comunitats autònomes, i les seues més de 15.000 treballadors. El CSIC compta amb el 6 per cent del personal dedicat a la Investigació i el Desenvolupament a Espanya, que genera aproximadament el 20 per cent de la producció científica nacional. 
     

  • Campus Científic d'Estiu

    18/06/12

    Comença el II Campus Científic de l'Estiu del VLC/CAMPUS

    Per segon any consecutiu, VLC/CAMPUS. Valencia, International Campus of Excellence participa als Campus Científics d’Estiu, organitzats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i amb el suport d’Obra Social La Caixa.

    L’II Campus Científic d’Estiu del VLC/CAMPUS, acull a 112 estudiants de quart d’ESO i de primer de batxillerat al llarg de tot el mes de juliol de 2012.

    El Cubo Rojo de la Ciutat Politècnica de la Innovació ha acollit la inauguració del primer torn del Campus Científic d’Estiu del VLC/CAMPUS. Aquest acte ha comptat amb la participació del vicerector d’estudis i convergència europea de la UPV, D. Miguel Ángel Fernández Prada, vicerector de cultura, igualtat i planificació de la UV, D. Antonio Ariño Villarroya i els coordinadors del campus Rafael Crespo i José Bonet.

    Durant aquests dies, els estudiants estaran en contacte amb la investigació científica, i participaran en quatre projectes d’apropament científic especialment dissenyats per a ells per professors d’universitat i professors d’ensenyament secundari de reconegut prestigi.

    Els projectes que es desenvoluparan en VLC/CAMPUS són:
    • Matemàtiques, criptografia i codis: Com usa les matemàtiques per entendre’ns.
    • Tecnologia i física mèdica: la innovació al servei de la medicina.
    • La Química: Una font inesgotable de solucions per a la salut i el benestar.
    • Un viatge fantàstic amb els peus en la física.
     

  • Seminari

    18/06/12

    VLC/CAMPUS col·labora en el Seminari “El genoma de la tomaca”.

    Els Microclusters de VLC/CAMPUS: “Biotecnologia i Biomedicina amb Llevats Model”, “Biologia Evolutiva Integrativa i Qualitat”, “Seguretat i Funcionalitat dels Aliments”; col·laboran en el Seminari conjunt “EL GENOMA DE LA TOMACA”, organitzat per l’IATA-CSIC (Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments) i l’ICBiBE-UV (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva).

    La seqüència del genoma de la tomaca és clau per a comprendre la domesticació i l’adaptació d’aquesta i d’altres solanàcies a la diversitat d’ambients que habiten. Confiem que també ens mostre com produir tomaques de millor qualitat i més resistents als estressos ambientals. La millora moderna respon a les necessitats dels diferents productors que no necessàriament tenen els mateixos interessos. En aquest seminari oferiré una descripció general del genoma i el compararé amb el del seu parent silvestre més proper. També exposaré un exemple de l’ús d’aquesta informació per tal d’identificar la mutació uniforme de maduració que s’ha introduït en les varietats modernes i potser, com hem esbrinat en aquest cas, no a gust de tot el món.

    Data: 6 de juliol de 2012 de 12:30 a 14:00. Divendres.

    Lloc de realització: Sala d’Actes dels Instituts (Parc Científic).

    Organitza: Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (CSIC) i Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (UV).

    Contacta: pereto@uv.es


     

  • Biblioteca Maria Moliner

    18/06/12

    La Biblioteca d'Educació Maria Moliner del Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València obté la certificació AENOR d'Accessibilitat Universal conforme a la norma UNE 170001-2:2007

    Amb data de 8 de juny, l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), atorgà la certificació AR-0006/2012 AENOR d’Accessibilitat Universal a la Biblioteca d’Educació “María Moliner” del Campus de Tarongers de la Universitat de València.

    La Biblioteca, auditada pels especialistes d’AENOR, ha obtingut aquest reconeixement pel compliment dels requisits establerts en la norma UNE 170001:2007 (Sistema de Gestió de l’Accessibilitat Universal). Els treballs avaluats s’han centrat principalment en les instal·lacions i accessos tant del recinte com de l’edifici. Concretament, s’han analitzat l’eliminació de les barreres arquitectòniques, els serveis d’atenció als usuaris, l’elaboració del plànol d’autoprotecció, la senyalització especial per a persones amb discapacitat visual i la presència de productes de suport per a persones amb i sense discapacitat.

    A més a més, han estat valorades en el procés d’obtenció d’aquest reconeixement els sistemes de transport públics i privats per arribar al recinte, els desplaçaments dins del recinte i de l’edifici i les places d’aparcament reservades a persones amb discapacitat.

    Liderat per la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, en aquest procés també han participat diferents serveis d’aquesta universitat que han fet possible el reconeixement obtingut. Aquesta actuació s’emmarca dins del programa Campus Sostenible de la Universitat de València i compta amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport mitjançant el programa d'Accessibilitat Universal i Integració del VLC/CAMPUS València, International Campus of Excellence.
     

  • Rectorado

    17/04/12

    VLC/CAMPUS finança la auditoria d'AENOR per a obtindre el segell de qualitat a la Biblioteca d’Educació ‘Maria Moliner’

    La Biblioteca d’Educació ‘Maria Moliner’ situada al Campus dels Tarongers va ser auditada el passat mes de març per especialistes d’AENOR. Els treballs s’han centrat principalment en les instal·lacions i els accessos al recinte.

    Els responsables dels treballs han realitzat la primera fase de l’auditoria dins del procés de certificació del Sistema de Gestió de l’Accessibilitat Universal (UNE 170001:2007), emmarcat en el finançament del VLC/CAMPUS.

    En aquesta primera fase s’han revisat els espais urbans. En concret s’ha analitzat entre altres el transport públic i privat, les places d’aparcament reservades per a persones amb discapacitat, els accessos al recinte i els desplaçaments dins dels mateixos, també l’accés a l’edifici, els serveis que s’ofereixen, el pla d’autoprotecció de la Biblioteca, les millores implementades en productes de suport per a persones amb i sense discapacitat.