Convocatòria de GENDER-NET Plus

Convocatòria de propostes de projectes interdisciplinaris que estudien la dimensió de gènere. El termini de presentació acaba l'1 de març de 2018.

 

GENDER-NET Plus és una xarxa de 16 agències nacionals de recerca, formada amb l’objectiu de reforçar la col·laboració transnacional entre els diferents programes, promoure la igualtat de gènere a través de canvis institucionals i facilitar la integració de l’anàlisi de gènere en els continguts científics i en els programes de finançament.

La xarxa acaba de publicar una convocatòria de propostes de projectes interdisciplinaris que estudien la dimensió de gènere i els seus efectes en els temes de recerca, en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (SDG, per les sigles en anglès). S’invita a presentar propostes que aborden i exploren les interaccions i interdependències de la Igualtat de gènere (SDG 5) amb un o més dels objectius següents: Salut i benestar (SDG 3), Infraestructures, industrialització i innovació (SDG 9), i Acció pel clima (SDG 13). Els sol·licitants poden escollir entre abordar només un tema dels esmentats o varis. És important recalcar que les propostes de projecte han de ser interdisciplinàries i abastar les interaccions entre la societat, la tecnologia i la cultura. S’anima especialment a abordar la dimensió social de gènere.

Espanya hi participa a través de dues entitats finançadores: l’Agència Estatal de Recerca (AEI) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat (MEIC) i la Fundació La Caixa. Cadascuna operarà en relació al tema de recerca afectat (vegeu-ne més avall). Les condicions de finançament respectives es poden comprovar en aquest enllaç.

A continuació s'inclouen els aspectes tècnics bàsics de la convocatòria. El personal investigador de la Universitat de València amb interès, pot contactar amb la nostra Secció d’R+D+I Internacional del Servei d'Investigació i Innovació, per tal d’obtenir assessorament en la preparació de la proposta de projecte, enviant-nos un correu electrònic a l’adreça operuv@uv.es. El termini de presentació de propostes preliminars acaba el dia 1 de març de 2018. Tota la informació es troba al web següent:

http://gender-net-plus.eu/joint-call/cofunded-call/

Enumeració dels temes convocats (consulteu la descripció sencera en aquest enllaç)

SDG 3 Salut i benestar
                Tema 1.1 Violència de gènere (AEI-MEIC)
                Tema 1.2 Sexe, gènere i envelliment (AEI-MEIC)
                Tema 1.3 Sexe, gènere i salut (Fundació La Caixa)
SDG 9 Infraestructures, industrialització i innovació
                Tema 2.1 Gènere i noves tecnologies (AEI-MEIC)
                Tema 2.2 Gènere en l’emprenedoria i en el sistema d’innovació (Fundació La Caixa)
SDG 13 Acció pel clima
                Tema 3.1 La dimensió de gènere en l’actitud vers el clima i la presa de decisions (AEI-MEIC)

Països participants

Àustria, Bèlgica, Canadà, Espanya, Estònia, França, Irlanda, Israel, Itàlia, Noruega, República Txeca, Suècia i Xipre.

Consorci

Les propostes han de tenir la forma de projectes col·laboratius i presentar-se amb un mínim de 3 entitats participants de 3 països elegibles diferents.

Pressupost

El pressupost total del MEIC per a la convocatòria és de 300.000 euros, i el de la Fundació La Caixa, de 100.000 euros.

Durada del projecte

Els projectes tindran una durada mínima de 24 mesos i màxima de 36 mesos.

Termini i presentació de propostes

La convocatòria segueix un procediment de presentació en dues fases, amb la presentació d’una proposta preliminar i, en cas de superar la fase, la presentació completa en una data posterior. La data límit de presentació de propostes preliminars és l’1 de març de 2018. La presentació és fa en línia mitjançant el web de la convocatòria.