Convocatòria sobre medicina personalitzada d'ERA PerMed

ERA PerMed és una nova xarxa europea formada per 31 organismes de 22 països i que compta amb finançament de la Comissió Europea. L’objectiu de la xarxa és alinear les estratègies de recerca en medicina personalitzada, així com promoure l’excel·lència, reforçar la competitivitat i augmentar la col·laboració europea amb tercers països.

La xarxa acaba de llançar la seua primera convocatòria de projectes de recerca innovadors en medicina personalitzada. Es promouran especialment la col·laboració interdisciplinària en projectes innovadors i també les propostes de recerca translacional.

La participació espanyola en la xarxa s’implementa a través de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Govern de Navarra. Cal consultar l’elegibilitat de les entitats espanyoles per a cada organisme esmentat dalt. Pel que fa a les universitats, la Universitat de València és elegible per a l’ISCIII amb la condició de concórrer a la convocatòria juntament amb la participació en el consorci d'un dels següents tipus d'entitats: hospitals, centres d’atenció primària o establiments pertanyents al Sistema de Salut espanyol, instituts acreditats de recerca en salut, IIS, CIBER o CIBERNED.

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte, pot contactar amb la nostra Secció d'R+D+I Internacional mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes preliminars davant ERA PerMed acaba el 10 d'abril de 2018 a les 17.00 h. Tota la informació es troba al web següent:

http://www.erapermed.eu/joint-calls/

Temes convocats

Àrea de recerca 1: Validació, recerca biomèdica preclínica i clínica - "Traslladant la recerca bàsica a la clínica i més enllà". Mòdul 1A: Recerca preclínica. Mòdul 1B: Recerca clínica.

Àrea de recerca 2: Anàlisi de dades, gestió i protecció, incloent-hi les implicacions ètiques, legals i socials - "Integració de Big Data i solucions TIC". Mòdul 2A: Dades i TIC - Tecnologies capacitadores. Mòdul 2B: Dades i TIC - Cap a la seua aplicació en l'atenció sanitària.

EraPerMed_Modules

Cada projecte ha d'abordar almenys un mòdul de cadascuna de les dues àrees de recerca que es mostren a la imatge de dalt.

Consulteu la descripció sencera en aquest enllaç.

 

Entitats elegibles i pressupost

El pressupost inicial indicatiu de l'ISCIII per a aquesta convocatòria és de 500.000 euros . Consulteu el pressupost i les condicions de finançament de cada agència participant en aquest enllaç.

 

Durada del projecte

Els projectes tindran una durada màxima de 3 anys.

 

Països elegibles

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Hongria, Irlanda, Israel, Itàlia, Letònia, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, Polònia, Romania, Suècia i Turquia.

 

Consorci

Han de formar part com a socis del consorci del projecte un mínim de tres socis de tres països elegibles diferents i un màxim de sis socis elegibles. El nombre màxim de socis elegibles del mateix país en un consorci és dos.

En la fase de presentació de la proposta completa, es podrà augmentar el consorci fins a 7 socis en total mitjançant la inclusió d'un soci d'un país infrarepresentat.

 

Final del termini i presentació de propostes

La convocatòria segueix un procediment de presentació en dues fases, amb la presentació d’una proposta preliminar i, en cas de superar la primera fase, la presentació completa en una data posterior. La data límit de presentació de propostes preliminars davant ERA PerMed és el 10 d'abril de 2018 a les 17.00 h. La presentació és fa en línia mitjançant el web de la convocatòria.