PRIMA Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area

Convocatòria i jornada informativa de PRIMA, la associació de recerca i innovació de l'àrea mediterrània.

PRIMA és una nova associació de recerca i innovació dedicada a l’àrea mediterrània. En formen part 19 participants, incloent-hi països del Sud del Mediterrani com ara Algèria, Egipte, Jordània, Israel, Líban, Marroc, Tunísia i Turquia, i estats membres de la UE com ara Alemanya, Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Luxemburg, Malta, Portugal i Xipre. Compta amb finançament provinent dels estats participants (284 milions d’euros) i també de la Comissió Europea a través d’Horitzó 2020 (220 milions d’euros).

L’objectiu principal de PRIMA és promoure l’excel·lència científica a l’àrea mediterrània, així com propiciar noves solucions als reptes que afronten aquestes comunitats pel que fa a la gestió hídrica i alimentària, i fomentar la col·laboració entre científics i innovadors a ambdós costats del Mediterrani. El seu programa estratègic se centra en tres àrees principals: gestió de l’aigua, sistemes agrícoles sostenibles, i la cadena de valor agroalimentària, i els 8 objectius operatius següents: solucions per a estalviar aigua, sostenibilitat hídrica i del terreny, sistema de governança de l’aigua, agricultura intel·ligent i sostenible, plagues i patògens en agricultura, nutrició i salut en la dieta mediterrània, reducció de pèrdues i residus, i nous models de negoci agroalimentari.

PRIMA acaba de publicar la seua primera convocatòria de propostes de projectes al voltant de les tres àrees esmentades dalt, i una àrea multitemàtica que engloba les tres. Tota la informació es troba al web següent:

http://prima-med.org/calls-for-proposals/

Per a les persones interessades en presentar una proposta de projecte, s’ha organitzat per part de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i la seua homòloga portuguesa, CRUP, una jornada informativa i de cerca de socis que tindrà lloc a la Universitat de Sevilla el 5 de març de 2018, amb el següent programa provisional i full d’inscripció.

El personal investigador de la Universitat de València pot obtenir el nostre assessorament en la preparació de la proposta mitjançant el correu electrònic operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621.