Convocatòria d'ENI CBCMED de projectes estàndard

  • 7 de setembre de 2017
Convocatòria d'ENI CBCMED de projectes estàndard

S'ha publicat la convocatòria del Programa de la Conca Mediterrània ENI CBCMED. El termini acaba el 24 de gener de 2018.

El programa de cooperació transfronterera del Mediterrani ENI-CBCMED ha publicat la seua primera convocatòria de propostes de projectes estàndard sota la nova programació 2014-2020. Tota la informació està disponible al web de la convocatòria:

http://www.enpicbcmed.eu/enicbcmed-2014-2020/first-call-for-standard-projects-1

 

Aquest programa pertany a l'Instrument Europeu de Veïnatge (ENI) i promou la cooperació entre les regions de la Unió Europea i les regions associades situades al llarg de la costa mediterrània. L'objectiu n'és contribuir al desenvolupament just, equitatiu i sostenible dels països participants, de manera que puga fomentar la integració transfronterera i la valorització dels seus territoris.

 

Sota l'anterior programació (ENPI 2007-2013), la Universitat de València va participar activament mitjançant dos projectes de cooperació, New Cities of the Mediterranean Sea Basin (NEWCIMED) i Gouv'Airnance: Mediterranean cities against air pollution.

 

Temes

S'obrin les 11 prioritats dels quatre objectius temàtics del programa:eni deadline extended

  • Objectiu temàtic A1: Desenvolupament de les empreses i les PIME
  • Objectiu temàtic A2: Suport a l'educació, la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació
  • Objectiu temàtic A3: Foment de la inclusió social i la lluita contra la pobresa
  • Objectiu temàtic B4: Protecció mediambiental, adaptació al canvi climàtic i la seua mitigació

Consulteu les 11 prioritats en la Guia del Sol·licitant.

**Atenció: una sol·licitud només pot fer referència a un únic objectiu temàtic i a una sola prioritat.

 

Limitació a la participació

El mateix organisme només pot participar una vegada com a sol·licitant (coordinador) sota una prioritat en concret. No hi ha limitacions a la participació com a soci. Si un organisme participa en més d'un projecte com a sol·licitant (coordinador) sota la mateixa prioritat, tots els projectes de l'organisme presentats sota aqueixa prioritat seran rebutjats. Al mateix temps, un organisme només pot obtenir dues subvencions com a màxim en aquesta convocatòria. En cas que es seleccionen més de dues propostes del mateix organisme, només obtindran finançament els dos projectes que tinguen millor puntuació.

Demanem doncs al personal investigador de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta per a aquesta convocatòria, ens contacten a la nostra adreça operuv@uv.es per a coordinar la participació del nostre organisme.

 

Pressupost de la convocatòria

La contribució total indicativa de la Unió Europea disponible per a aquesta convocatòria és de 84.668.413,86 euros.

 

Països participants i regions elegibles

El sol·licitant i els socis del projecte han d'estar radicats a les regions que hi participen a la convocatòria, és a dir, els territoris dels països mediterranis de la Unió Europea i dels països mediterranis associats: Egipte, Espanya, França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, el Líban, Malta, Palestina, Portugal, Tunísia i Xipre. Podeu consultar el mapa complet de les regions participants, així com les regions adjacents, en la Guia del Sol·licitant. Els projectes han d'implementar les seues activitats en les regions elegibles dels països del programa ENI-CBCMED. Es podran implementar en les regions adjacents només en cas que hi haja socis d'aquestes regions en el projecte.

 

Consorci

Els consorcis han de comptar amb una representació d'un mínim de tres països elegibles diferents, i ha d'incloure almenys un país mediterrani europeu i un país mediterrani associat.

 

Cofinançament i pressupost del projecte

El programa ENI-CBCMED contribuirà amb un màxim del 90% dels costos totals elegibles del projecte.

La contribució mínima de la UE és de 1.000.000 euros, mentres que la màxima és de 3.000.000 euros. El pressupost total d'un projecte, incloent-hi el cofinançament, no pot excedir els 3.500.000 euros.

 

Durada dels projectes

Els projectes tindran una durada d'entre 24 i 36 mesos.

 

Presentació de sol·licituds i termini

La convocatòria segueix un procediment d'una única fase de presentació de propostes. La presentació es fa en línia a través del web de la convocatòria. El termini de presentació acaba el 24 de gener de 2018 a les 13.00 h. CET.

 

Cerca de socis

El web d'ENI CBCMED conté un apartat dedicat a l'exposició d'idees de projecte per a trobar socis que inclou una base de dades de projectes finançats.

 

Documentació

 

Antena ENI a València

La Direcció General de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat Valenciana és la institució que acull l'antena d'ENI per al Mediterrani Occidental.