Convocatòria d'Estades Científiques de Curta Durada de l'acció COST ProSEPS

  • 23 de novembre de 2017
Convocatòria d'Estades Científiques de Curta Durada de l'acció COST ProSEPS

Convocatòria de subvencions per a diverses Estades Científiques de Curta Durada (STSM) en el marc de l'acció COST CA15207, ProSEPS.

 

L’acció COST CA15207, anomenada “Professionalització i Impacte Social de la Ciència Política Europea” (ProSEPS), on participa la Universitat de València, ha convocat subvencions per a diverses Estades Científiques de Curta Durada (STSM per les sigles en anglès) en el marc dels objectius de l’acció. Aquestes estades donen l’oportunitat al personal investigador d’aprendre noves tècniques i tenir accés a instrumental específic o mètodes no disponibles a la seua institució.

Segons descriu la fitxa tècnica, l’acció té la finalitat de conformar una xarxa ampla d’acadèmics de les branques, en principi, de Ciència Política i Sociologia Política relacionats amb l’estudi dels sistemes d’educació superior i la internacionalització de la recerca en el camp de la ciència política, tot i que la xarxa també està oberta a contribucions d’altres comunitats científiques que estiguen interessades a comparar l’evolució de la disciplina amb d’altres incloses en l’univers de les ciències socials contemporànies. La fitxa destaca quatre camps d’estudi: la transformació de la disciplina acadèmica (grandària de la comunitat, estructura interna, principals àrees de recerca, programes de doctorat, etc.); la visibilitat social i mediàtica de la disciplina i dels seus resultats científics; l’impacte de les reformes sobre l’índex de mobilitat internacional i la difusió internacional dels resultats de la recerca; la capacitat d’aplicar els resultats de la ciència política i l’impacte social del treball dels científics d’aquesta disciplina.

La durada de les STSM és d’un mínim de 5 dies i un màxim de 90. Aquest període es pot estendre i, en aquest cas, tenir una durada mínima de 91 dies i màxima de 180. El suport financer s’atorga per a contribuir a les despeses de la visita: viatge i manutenció, amb un màxim de 2.500 euros (màxim de 3.500 euros en el cas de les estades amb durada superior a 90 dies).

ProSEPS ha publicat al seu web un total de 10 convocatòries segons l’objecte d’estudi i cadascuna està associada a diferents organismes d’acollida (els viatges han de ser necessàriament fora del país on treballa el/la sol·licitant). La data límit de presentació de sol·licituds varia segons la convocatòria (diferents dates entre el dies 1 i 15 de desembre de 2017). El personal investigador interessat pot consultar la informació completa (en anglès) fent clic a sobra el codi de les convocatòries següents:

  • Convocatòria 113: Construcció d'un marc teòric per a l’estudi del procés d’institucionalització de la ciència política a Europa.
  • Convocatòria 114: Panorama de com ha tingut lloc el procés d’institucionalització de la ciència política en els diferents països.
  • Convocatòria 211: Recol·lecció de dades relatives a les activitats i al suport facilitat pels respectius organismes finançadors a Europa per a la internacionalització de les seues comunitats nacionals d’experts en ciència política.
  • Convocatòria 212: Recol·lecció de dades relatives a les activitats i el suport facilitat per les associacions nacionals de ciència política a Europa per a la internacionalització de les seues comunitats nacionals.
  • Convocatòria 213: Recol·lecció de dades inicials relatives als requeriments nacionals per a la progressió en la carrera professional.
  • Convocatòria 214: Recol·lecció de dades relatives a col·laboracions transnacionals i participació individual en subvencions europees.
  • Convocatòria 311: Organització d’una enquesta en línia entre la comunitat europea d’investigadors i investigadores en ciència política (aspectes tècnics de la fase inicial).
  • Convocatòria 312: Organització d’una enquesta en línia entre la comunitat europea d’investigadors i investigadores en ciència política (fase de gestió d’enquestes).
  • Convocatòria 411: Estudi preliminar del paper assessor dels experts en ciència política en els debats de reformes polítiques i institucionals.
  • Convocatòria 412: Estudi comparatiu dels incentius que s’apliquen per a l’impacte de la recerca en ciència política a Europa.