Jornada a València de la iniciativa PRIMA

  • 14 de desembre de 2018

El 20 de desembre de 2018 a la Universitat Politècnica de València (UPV) tens l'oportunitat de conèixer de manera anticipada la convocatòria de l'any 2019 de la iniciativa europea PRIMA de recerca i innovació en el camp de la gestió de recursos hídrics i agroalimentaris al Mediterrani.

L'objectiu principal de PRIMA és promoure l'excel·lència científica a l'àrea mediterrània, així com propiciar noves solucions als reptes que afronten aquestes comunitats pel que fa a la gestió hídrica i alimentària, i fomentar la col·laboració entre científics i innovadors a ambdós costats del Mediterrani. El seu programa estratègic se centra en tres àrees principals: gestió de l'aigua, sistemes agrícoles sostenibles, i la cadena de valor agroalimentària, i els 8 objectius operatius següents: solucions per a estalviar aigua, sostenibilitat hídrica i del terreny, sistema de governança de l'aigua, agricultura intel·ligent i sostenible, plagues i patògens en agricultura, nutrició i salut en la dieta mediterrània, reducció de pèrdues i residus, i nous models de negoci agroalimentari.

Diego Intrigliolo, Copresident del Comité Científic Assessor de PRIMA, presentarà l'agenda estratègica del programa, i Octavio Quintana, Director de la Fundació PRIMA, els objectius i la situació actual. Per la seua banda, Germán Rodríguez, del Departament d'Acció Tecnològica Exterior del CDTI, exposarà els aspectes clau de la futura convocatòria de 2019.

La inscripció, gratuïta amb capacitat limitada, així com el programa d'intervencions, estan disponibles al web de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient (IIAMA) de la UPV, organitzadors de l'esdeveniment. També es pot consultar informació sobre la jornada al web del CDTI.

 

mciu_proa