Un any més, la Universitat de València torna a ser líder en la recepció d'alumnat internacional en el programa Erasmus. En el segon semestre del curs 2021-22 està prevista la incorporació de 1.049 Erasmus procedents d'universitats europees.

Per a acollir a este alumnat, s'ha organitzat una sessió general de benvinguda al canal de YouTube del Servei de Relacions Internacionals i Cooperació. Ha sigut el primer punt de trobada de d'este alumnat internacional amb la nostra institució, a l'espera de que puguen començar els seus estudis el dia 31 de gener.

La nostra institució és líder europea en recepció d'alumnes Erasmus. En este curs, un total de 2.856 Erasmus seguiran la seua formació en la Universitat de València. Una xifra que suposa un rècord històric en la recepció d'estudiantat Erasmus a la nostra institució. Itàlia, Alemanya i França són, per este ordre, els països que més estudiants envien a seguir els seus estudis a la nostra institució.

Entre l'alumnat Erasmus també figuren els 138 alumnes procedent de les altres 6 universitats europees que formen part de l'aliança d'universitats europees “FORTHEM”. Com a novetat, aquest semestre se celebraran activitats específiques amb l'objectiu d'afavorir la seua integració cultural i social. En este sentit, està prevista la celebració de l'activitat “FORTHEM Slow Café” el dia 23 de febrer a les 17h a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Així mateix, este semestre també s'incorpora alumnat d'altres països no europeus que participen al programa internacional, malgrat que la pandèmica ha sigut un entrebanc per a l'execució d'aquestes mobilitats extra europees.

També s'incorpora a les classes el dia 31 de gener en la Universitat de València, l'estudiantat del programa d'intercanvi nacional SICUE, procedent d'universitats espanyoles.

Les facultats també organitzen sessions de benvinguda addicionals en què es donarà informació més específica a tot l'alumnat internacional.