Activitats de difusió
El passat 14 de desembre la Universitat de València va acollir en les intal·lacions del Jardí Botànic l’esdeveniment “Networking para la colaboración académica entre universidades del Reino Unido y España” en col·laboració amb el SEPIE i el British Council.
Les aplicacions de la Ciència de Dades són molt variades i engloben qüestions tan diverses com la gestió del trànsit i la sostenibilitat de les ciutats, radiografien l’estat de salut d’una població i els efectes del canvi climàtic o sustenten investigacions periodístiques d’abast internacional. Aquestes són part dels continguts de la Summer School sobre Ciència de Dades de la Universitat de València, que se celebra del 28 de juny al 2 de juliol, amb el títol ‘Challenges in Data Science: Big Data, Biostatistics, Artificial Intelligence and Communications’.
Dades que faciliten la gestió del trànsit i la sostenibilitat de les ciutats, que radiografien l’estat de salut d’una població i els efectes del canvi climàtic, o que sustenten investigacions periodístiques d’abast internacional. Aquestes són algunes de les aplicacions de la ciència de dades que formen part dels continguts de la II edició de la Summer School sobre ciència de dades de la Universitat de València, que se celebra de l’1 al 5 de juliol, amb el títol ‘Challenges in data science: big data, artificial intelligence and communications’.
La Universitat de València ha acollit la I Jornada sobre Mentorització Internacional del Real Colegio Complutense de Harvard (RCC Harvard) i Universitats Sòcies per mostrar pràctiques d’excel·lència en mentorització de les cinc universitats que formen l’entitat i desplegar un programa conjunt i coordinat en aquesta matèria. L’encontre ha dissenyat els continguts, les actuacions i l’estructura que permeten el creixement, la millora i visualització del programa.
Més d’una vintena d’experts donaran resposta a aquestes i altres preguntes en la primera edició de la ‘Summer School Challenges for the XXI century: Data, information and communication’, organitzada per la Universitat de València.
La Universitat de València, mitjançant el seu Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, participa del 27 maig a l’1 de juny a Filadèlfia en la Conferència Anual de NAFSA (Association of International Educators).
La Universitat de València ha participat en la “I Feria Estudiar en España” celebrada els dies 13, 15 i 17 de març de 2018 a Colòmbia.
La Universitat de València va acollir divendres 24, a l’edifici del Rectorat, el congrés ‘El diàleg rus-espanyol 2017. La col·laboració en els camps de l’educació, la ciència i la cultura’. Les sessions van estar inaugurades pel rector, Esteban Morcillo.
La Universitat de València organitza una jornada per a donar a conèixer a la comunitat universitària les oportunitats d'ocupació que ofereix la Unió Europea, el pròxim 23 de novembre a les 10.00 hores en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.
Les II Jornades de Mobilitat i Esport inclusius de la Universitat de València busca reflexionar sobre l'impacte que la mobilitat internacional i l'activitat física adaptades tenen en la nostra societat.
Més informació
La Universitat participa entre el 13 i el 15 de setembre en la conferència anual de l’European Association for International Education (EAIE) que enguany celebra la seua 28ena edició a Sevilla. El vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, ha estat present en l’encontre. Palao ha estat acompanyat pel delegat del vicerectorat i per responsables de cinc centres de la Universitat: Enginyeria, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Farmàcia, Filologia, Traducció i Comunicació; i Psicologia.
El Banco Santander col·labora de manera activa en la formació dels universitaris a través del finançament de beques de mobilitat internacional per un import total de 287.000 euros, com ara les beques Santander Iberoamérica de Grado i el cofinançament de les 180 beques del Programa Internacional.
La Universitat de València ha participat en la 1ª Fira ‘Estudia en España’ celebrada a les ciutats d’Asunción (Paraguai) i Montevideo (Uruguai), organitzades pel SEPIE: Servicio Español para la Internacionalización de la Educación. Tenen com a objectiu impulsar la mobilitat acadèmica i la captació d’estudiants d’aquests països per part de les universitats espanyoles, tant en estudis de grau com de postgrau.
La Universitat de València participa en la I Fira Estudiar a Espanya a Brasil els dies 11 i 13 de març de 2017 en São Paulo i Rio de Janeiro, respectivament.
El passat 21 de febrer de 2017 es va presentar en la Universitat de València la guia “Europa: Oportunitats de Formació i Ocupació”, elaborada per l'oficina d'informació Europe Direct València.
Una delegació de la UASD (Universidad Autónoma de Santo Domingo) ha visitat aquesta setmana la Universitat de València.
Representants de la Universitat de València han participat en la III Feria Presidente de la República de Perú. Dins de la seua política d’internacionalització, la Universitat ha estat present en aquesta iniciativa, celebrada a Cuzco els dies 25 i 26 de novembre.
El delegat del Rector per a mobilitat i intercanvi, Alfredo Rosado, visita les universitats més importants del país per tal d'enfortir les ja existents relacions entre la nostra institución i les de Mèxic.
Del 5 al 8 de novembre, la Universitat de València participa en la fira educativa internacional EuroPosgrados-Mèxic que es desenvolupa a Ciudad de México i Monterrey.
El passat 19 de setembre, durant la XXII Assemblea General del Compostela Group Universities celebrada en la Universitat Jaume I, es va confirmar mitjançant votació unànime l’admissió de la Universitat de València com a membre de ple dret de la dins del nomenat grup.
Amb l’objectiu de fomentar la seua projecció internacional, la Universitat de València ha participat, del 14 al 16 de setembre, en la conferència anual de l’EAIE (European Association for International Education). Liverpool ha estat enguany la seu de la conferència, que ha celebrat la seua 27a edició.
La professora Doris Sommer, de la Universitat de Harvard, presenta a la Universitat de València el seu taller ‘Pre-textos’, i imparteix dues conferències. ‘Pre-textos’ és un programa orientat a la formació de docents que ja ha format més de 300 professors als Estats Units i Amèrica Llatina. Les activitats es realitzen al col·legi major Rector Peset.
La Facultat de Medicina i Odontologia acull hui dilluns 4 de juliol de 2016 la reunió de l’International Mentor Program EUA-Europa, on s’analitzarà l’assessorament com a clau per a l’èxit professional en l’àmbit universitari. L’encontre està organitzat pel Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, que dirigeix Guillermo Palao. La iniciativa compta amb el recolzament de la Fundació General de la Universitat de València i el patrocini de Banco Santander.
El professor Jon Star i la professora Heather Hill, catedràtics d'Educació de la Harvard Graduates School of Education, s’han reunit aquesta setmana amb quasi un centenar de docents de la Universitat de València per a parlar-los de la formació i l'avaluació del professorat als Estats Units. Les xarrades s'han celebrat en la Facultat de Magisteri i en l'edifici de Rectorat de la Universitat.