La iniciativa està organitzada per centres dels tres campus de la Universitat: l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), la Facultat de Matemàtiques, la Facultat d’Economia i la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, així com pel Servei de Relacions Internacionals i Cooperació. El vicerector d’Internacionalització i Cooperació juntament amb els representants de les escoles organitzadores obrirà la Summer School l’1 de juliol a les 9 h.

La Summer School, adreçada a estudiants tant de màster com de doctorat, aprofundeix, des d’un vessant multidisciplinari, en les interrelacions entre intel·ligència artificial i videojocs o el cloud computing i les grans bases de dades de la mà de docents de diferents universitats membre de la Utrecht Network i professionals que treballen en entitats o projectes capdavanters en l’aplicació de ciència de dades

La ciberseguretat i la privacitat digital constitueixen un dels eixos de les sessions, en connexió amb casos com el de Cambridge Analytica, i la influència que pot tenir el coneixement i control de les dades sobre les nostres preferències ideològiques o de consum.

La comunicació política en Twitter, el poder de la indústria de jocs o la investigació periodística a partir del processament d’una gran quantitat de dades –com en el cas dels Panama Papers– i la visualització d’aquestes de forma assequible, representen alguns dels continguts.

Les sessions tractaran no sols aspectes introductoris de la ciència de dades i d’anàlisi de la connexió entre la intel·ligència artificial i els vídeo jocs o el cloud computing i les grans bases de dades sinó també algunes de les aplicacions més innovadores en diferents àrees temàtiques.

La segona edició de la Summer school sobre ciència de dades, sota el paraigües de la Utrecht Network,  comptarà també amb la participació de representants d’empreses valencianes, que operen a nivell internacional i que han fet de la ciència de dades una eina fonamental, amb aplicacions a la Medicina a la identificació d’imatges, l’arquitectura o la consultoria de grans bases de dades. 

 

Data: De 1 de de juliol de 2019 a 5 de de juliol de 2019.

Lloc de realització Engineering School Faculty of Economics.

Organitza Servei de Relacions Internacionals i Cooperació Escola Tècnica Superior d'Enqinyeria Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Facultat de Ciències Matemàtiques.

Imatges:
+ Vídeos

Summer School 2019 Universitat de València