La jornada la inauguraran el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i la directora general d’Universitats de la Generalitat, Josefina Bueno.

 

Durant la trobada, personal investigador de les universitats de Harvard i John Hopkins, o d’instituts com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), entre altres, exposaran la seua experiència com a mentores i mentors d’alumnes a universitats espanyoles. La internacionalització de la universitat espanyola, talent jove, patents, comunicació personal o imatge professional en línia són alguns dels temes previstos a la trobada ‘Assessorament global per a l’èxit professional’.

 

Conferències, taules redones, tallers i ponències són els actes previstos durant el dia. Una sessió analitzarà la mentorització universitària, amb un representant de cadascuna de les quatre àrees en què participa la Universitat de València: Biomedicina, Enginyeria, Economia i Filologia. L’acte es dirigeix a alumnes de grau i de màster de totes les universitats que formen part del consorci. També hi haurà el testimoniatge de diversos participants al programa IMP i el lliurament dels diplomes a mentores i mentors del programa 2015/2016, així com es concediran les beques IMFAHE/IMP. La Universitat de València ha participat en el programa amb 32 alumnes durant aquest curs acadèmic 2015/2016. 

 

El vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València, Guillermo Palao, ha destacat que mitjançant l’activitat –destinada a alumnes d’últims cursos de grau i de màster– “la Universitat vol afavorir els contactes en l’àmbit de la recerca amb diverses universitats i, especialment, l’assessorament amb centres de referència internacional de l’entorn de Boston. El programa complementa la relació institucional que tenim amb Berkeley”. A més, Guillermo Palao ha afegit: “Volem impulsar els contactes de treball dels joves estudiants dels últims anys del grau i de màsters i promoure la mobilitat i la signatura de futurs convenis per a desenvolupar projectes de recerca”.

 

En la presentació de la jornada intervindran Guillermo Palao, vicerector d’Internacionalització i Cooperació; Zafira Castaño, presidenta i cofundadora de la Fundació IMFAHE (International Mentoring Foundation for the Advancement of Higher Education); i Antonio Valldecabres, director territorial de la Comunitat Valenciana de Banco Santander. També hi intervindran representants de la FECYT, la CRUE i Alberto López, de la Fundació Fulbright–España.

 

En la jornada participen Jordi Garcés, catedràtic del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València i catedràtic Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown 2014/2015; i Francisco Michavila Pitarch, catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid i director de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària, qui impartirà la conferència ‘La internacionalització a la universitat espanyola’. La trobada compta amb el recolzament de la Fundació General de la Universitat de València i el patrocini de Banc Santander, a través de Santander Universidades.

 

Entre les finalitats de la Fundació IMFAHE està promoure l’excel·lència, el rigor, la transparència i l’esperit innovador i emprenedor de l’estudiantat universitari i de postgrau, així com acostar noves carreres i opcions professionals a l’estranger al jove talent espanyol.

 

IMP a la Universitat de València

Més informació sobre IMP

Data: 4 de de juliol de 2016.

Lloc de realització Facultat de Medicina i Odontologia.

Imatges: