• Projectes Mobilitat

L'objectiu general d'aquesta acció és desenvolupar, transferir i/o implementar pràctiques innovadores en l'ensenyament, l'aprenentatge, la modernització institucional i la societat en general. Es pretén així crear un nou marc per a la cooperació institucional i la formació de xarxes a nivell europeu que treballen en l'àmbit de l'educació i la formació o en l'àmbit de la joventut.

Les activitats que es financen hauran de complir amb un doble objectiu:

 • Tenir un efecte durador i positiu en les institucions participants.
 • Produir Impacte en les organitzacions i en les persones.

Dins de la KA2 es distingeixen les següents accions:

 1. Associacions estratègiques en l'àmbit de l'educació, la formació i la joventut
 2. Aliances per al coneixement
 3. Aliances per a les competències sectorials
 4. Desenvolupament de les capacitats en l'àmbit de l'educació superior

 

 1. Associacions estratègiques en l'àmbit de l'educació, la formació i la joventut

Les Associacions estratègiques tenen per objecte recolzar el desenvolupament, la transferència o la implementació de pràctiques innovadores i l'execució d'iniciatives conjuntes de foment de la cooperació, l'aprenentatge entre iguals i l'intercanvi d'experiències a escala europea.

Les Associacions estratègiques estan obertes a qualsevol tipus d'organització activa en qualsevol àmbit de l'educació, la formació i la joventut o altres sectors socioeconòmics, així com a les organitzacions que duen a terme activitats transversals en diferents camps.

Aquest tipus d'acció pretén desenvolupar, transferir i/o implementar iniciatives conjuntes innovadores a nivell institucional, local, regional i europeu:

 • Incrementant la capacitat i rellevància de l'aprenentatge en l'educació i la formació, fomentant nous acostaments i recolzant la difusió de bones pràctiques.
 • Desenvolupant la provisió i assessorament en competències clau: competències bàsiques, competències transversals, emprendimiento, llengües, coneixement digital.
 • Reforçant vincles d'Educació/Formació amb el món laboral.
 • Promocionant el desenvolupament educatiu innovador (aprenentatge col·laboratiu, pensament crític...).
 • Promocionant la cooperació estructurada interregional i intersectorial.
 • Fomentant el desenvolupament professional de tots aquells que estiguen involucrats en el món educatiu.
 • Millorant les capacitats d'institucions relacionades amb l'Educació, especialment en aquelles activitats que tinguen a veure amb la internacionalització, el desenvolupament estratègic, el lideratge i la inclusió.
 • Promovent l'emprendimiento educatiu per a desenvolupar la ciutadania activa, l'empleabilidad i la creació de nou teixit empresarial.
 • Incrementant la participació en l'aprenentatge i l'empleabilidad a través del desenvolupament de serveis de suport i d'assessorament del treball.
 • Facilitant la transició d'estudiants de diversos nivells i tipus d'Educació formal i informal a través de l'ús d'eines europees per al reconeixement, la validació i la transparència.

Més informació de la Convocatòria 2015 KA2 Educació Superior:

La Universitat de València participa en el següent projecte:

Strengthening the nurses and health care profesionals' capacity to deliver culturally competent and compassionate care

Acrònim: IENAE4

Investigador responsable: Jorge Garcés Ferrer

 

 1. Aliances per al coneixement

Les Aliances per al coneixement són projectes transnacionals, estructurats i orientats als resultats, principalment entre l'educació superior i les empreses. Les Aliances per al coneixement estan obertes a qualsevol disciplina i sector i a la cooperació transectorial. Els socis comparteixen uns objectius i col·laboren per a obtenir resultats i productes que els beneficien mútuament.

Es considera que les Aliances per al coneixement tenen impacte a curt i llarg termini en l'àmplia gamma de parts interessades que en ells intervenen, a nivell individual, organitzatiu i sistemàtic.

Tenen per objectiu consolidar la capacitat innovadora d'Europa i impulsar la innovació en l'educació superior, el món empresarial i en entorn socioeconòmic en general. Intenten aconseguir un o més dels objectius següents:

 • Desenvolupar enfocaments nous, innovadors i multidisciplinaris de l'ensenyament i l'aprenentatge;
 • Estimular l'esperit empresarial i les habilitats empresarials del personal docent de l'educació superior i del personal de les empreses;
 • Facilitar l'intercanvi, el flux i la creació conjunta de coneixements.
 • D'altra banda, es donarà prioritat als projectes que contribuïsquen a la modernització dels sistemes d'educació superior d'Europa, en particular per a millorar els nivells d'assoliment educatiu; que milloren la qualitat i la idoneïtat de l'educació superior; que reforcen la qualitat per mitjà de la mobilitat i la col·laboració transfronterera; que facen que funcione el triangle del coneixement; i que milloren la gobernanza i el finançament.

Més informació: Aliances per al coneixement

 

 1.  Aliances per a les competències sectorials

Les Aliances per a les competències sectorials són projectes transnacionals basats en les tendències observades en un sector econòmic determinat i en les competències necessàries per a fer la seua funció en un o més camps professionals. Les Aliances treballaran per a dissenyar i produir programes conjunts de formació professional i metodologies d'ensenyament i formació. Hauran de centrar-se especialment en l'aprenentatge basat en el treball i proporcionar als educandos les competències que demanda el mercat de treball.

Els sectors admissibles en el marc d'aquesta acció són aquells que presenten desequilibris de qualificacions als quals responen les polítiques actuals de la Comissió:

 • fabricació i enginyeria,
 • comerç,
 • tecnologies de la informació i de les comunicacions,
 • tecnologies mediambientals (ecoinnovació),
 • sectors de la cultura i la creació,
 • assistència sanitària,
 • turisme.

Tenen per objectiu abordar les manques de qualificacions millorant la capacitat de resposta dels sistemes d'Educació i Formació Professionals inicial i contínua a les necessitats del mercat de treball específiques del sector i a la demanda de noves qualificacions per a un o més perfils professionals.

Per a açò, serà necessari:

 • Modernitzar l'Educació i formació professionals adaptant-la a la competències necessàries i integrant l'aprenentatge basat en el treball i aprofitar el seu potencial d'impulsar el desenvolupament econòmic i la innovació, principalment a escala local i regional, augmentant la competitivitat dels sectors afectats;
 • Fomentar l'intercanvi de coneixements i pràctiques entre les institucions de l'educació i formació professionals i el mercat de treball que integra un aprenentatge basat en el treball;
 • Fomentar la mobilitat laboral, la confiança mútua i un major reconeixement de les qualificacions a escala europea en els sectors que es tracte.

Més informació: Aliances per a les competències

 

 1. Desenvolupament de capacitats en l'àmbit de l'educació superior

Es tracta de projectes de cooperació transnacional basats fonamentalment en associacions multilaterals entre institucions d'educació superior (HEI) de països del programa i de països associats. Poden també incloure socis no acadèmics per a estrènyer els vincles amb la societat i les empreses, i per a reforçar l'impacte sistémico dels projectes. Els projectes de desenvolupament capacitats, per mitjà de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques i de la mobilitat individual, tenen els objectius següents:

 • Recolzar la modernització, accessibilitat i internacionalització de l'àmbit de l'educació superior en els països associats admissibles;
 • Ajudar als països associats admissibles a abordar els reptes als quals s'enfronten les institucions d'educació superior i els sistemes, inclosos els relacionats amb la qualitat, la pertinència, l'equitat en l'accés, la planificació, l'execució, la gestió i la gobernanza;
 • Contribuir a la cooperació entre la UE i els països associats admissibles (i entre els països associats admissibles);
 • Promoure la convergència voluntària amb els avanços de la UE en matèria d'educació superior;
 • Fomentar els contactes directes entre persones, la sensibilització i l'enteniment intercultural.

Més informació: Desenvolupament de capacitats

NOTA IMPORTANT

Les persones interessades a participar en alguna d'aquestes convocatòries han de contactar amb la Unitat de Projectes amb una antelació mínima de 15 dies abans de la data límit de presentació de la proposta a fi de tramitar les signatures institucionals i revisar el pressupost de l'acció.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies