Diploma de Mestre de Valencià

El Diploma de Mestre de Valencià és una de les dues titulacions amb el Certificat de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià que habiliten per a la docència en valencià en l'ensenyament no universitari. L'Ordre 17/2013, de 15 d'abril, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, regula aquestes titulacions i faculta les universitats valencianes a expedir-les. El Pla de Formació Lingüística i Didàctica de la Universitat de València (ACFUV 156/2014, de 24 de juliol) ofereix diversos itineraris per a l'obtenció d'aquestes titulacions.
Les persones interessades han d'acreditar la competència lingüística en valencià i la competència professional adequades per a cadascun dels dos títols. Els itineraris permeten accedir-hi mitjançant els crèdits de Filologia Catalana, a través dels crèdits de Didàctica de la Llengua i la Literatura o cursant un itinerari formatiu específic que organitzarà el Servei d'Extensió Universitària.

  

Diploma de Mestre de Valencià
Competència lingüística + Competència professional
 Certificat de nivell C2 de la UV o equivalents  + Itinerari de crèdits de Filologia Catalana 
 + Itinerari de crèdits de Didàctica de la Llengua i la Literatura
 + Itinerari formatiu específic

 Itinerari de crèdits de Filologia Catalana

Requisits

  • Tenir aprovats 32 crèdits ECTS vinculats a l’àrea de coneixements de Filologia Catalana determinats pel Departament de Filologia Catalana.
  • Aprovar una prova oral específica.

Itinerari de crèdits ECTS.
Per tal d’iniciar el procediment, adreceu-vos a la secretaria de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Campus de Blasco Ibáñez, av. de Blasco Ibáñez, 32, 46010 València.
 

Itinerari de crèdits de Didàctica de la Llengua i la Literatura

Requisits

  • Tenir aprovats 32 crèdits ECTS vinculats a l’àrea de coneixement de Didàctica de la Llengua i la Literatura determinats pel Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura.

Itinerari de crèdits ECTS (pdf. pendent de publicar).

Per tal d’iniciar el procediment, adreceu-vos a la secretaria de la Facultat de Magisteri, Campus dels Tarongers, av. dels Tarongers, s/n, 46022 València.

 Itinerari formatiu específic

Gestió: Servei d’Extensió Universitària, Amadeu de Savoia, 4, València

Calendari de matrícula: A partir del 15 de setembre de 2014, fins al dia abans del començament del mòdul, o completar les places oferides.

Lloc de matrícula: A les oficines del Servei d'Extensió Universitària, Amadeu de Savoia, 4, València. Horari d'atenció, dilluns a divendres, de 09:00 a 14:00 hores; dilluns de 16:00 a 18:00 hores.

Documentació que cal aportar i requisits d’accés

  • Original i fotocòpia del certificat de nivell B1 (Elemental) de valencià de la Universitat de València o de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o certificat equivalent.
  • Original i fotocòpia del títol de llicenciatura o grau en Filologia en qualsevol especialitat o diplomatura o grau de Magisteri en qualsevol especialitat o haver cursat i aprovat 100 crèdits d’un d’aquests títols.

Preu dels cursos: Comunitat Unversitària 20,39 €  crèdit; Públic en general 25 € crèdit.

Els cursos que s’ofereixen mitjançant el Servei d’Extensió Universitària habiliten per a obtenir la competència professional, prèvia superació de l’avaluació final de cadascun dels mòduls. El Servei de Política Lingüística expedirà els certificats finals a totes aquelles persones que resulten aptes en els cursos i aporten el certificat de competència lingüística en valencià (nivell C2 per al Diploma de Mestre). A més a més, tots aquells que accedisquen a fer els cursos per la via d’haver superat 100 crèdits no se’ls expedirà el certificat final fins que obtinguen un títol de grau en Filologia en qualsevol especialitat o en Magisteri en qualsevol especialitat o equivalent.

Programa formatiu i cursos per a l’obtenció del Diploma de Mestre de València:

S’han de cursar els mòduls.

  • Mòdul 5: Expressió oral avançada: l’elocució formal en l’aula (3 crèdits)
  • Mòdul 6: Expressió escrita avançada: anàlisi i producció de textos acadèmics (3 crèdits)
  • Mòdul 7: Cultura literària i diversitat lingüística en el context educatiu (2 crèdits)

I a més a més, tindre el Certificat de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià, o estar cursant els mòduls correspondents a l'esmentat certificat.

En el moment de formalitzar la matrícula cal triar obligatoriament grup de primer quatrimestre. No es poden cursar els mòduls de primer i segon quatrimestre.

Mínim d'alumnes per la l'activació del mòdul: 20 alumnes
 

Horaris Grup de Primer Quatrimestre

Mòdul Calendari Horari Aules
Mòdul 5: Expressió oral avançada: l'elocuació formal en l'aula (3 crèdits)  Del  16 d'octubre fins al 18 de desembre de 2014 Dijous de 14.30 fins a 17.00 hores Aula 2 del Servei de Política Lingüistíca. Carrer Serpis, 29  (Campus de Tarongers)
Mòdul 6: Expressió escrita avançada: anàlisi i producció de textos acadèmics (3 crèdits)  Del 14 d'octubre fins al 16 desembre de 2014 Dimarts de 16.00 fins a 18.30 hores Aula 1 del Servei de Política Lingüistíca. Carrer Serpis, 29  (Campus de Tarongers) 
Mòdul 7: Cultura literària i diversitat lingüística en el context educatiu (2 crèdits) Del 7 d'octubre fins al 16 de desembre de 20114 Dimarts de 14.30 fins a 16.00 hores Aula 1 del Servei de Política Lingüistíca. Carrer Serpis, 29  (Campus de Tarongers)


Horaris Grup Segon Quatrimestre

Mòdul Calendari Horari Aules
Mòdul 5: Expressió oral avançada: l'elocuació formal en l'aula (3 crèdits)  Del  5 de febrer fins al 21 de maig de 2015 Dijous 15:30 fins a 17.00 hores Aula 1 del Servei de Política Lingüistíca. Carrer Serpis, 29  (Campus de Tarongers)
Mòdul 6: Expressió escrita avançada: anàlisi i producció de textos acadèmics (3 crèdits)  Del 10 de febrer fins al 19 de maig de 2015 Dimarts de 16:00 fins a 18.00 hores Aula 1 del Servei de Política Lingüistíca. Carrer Serpis, 29  (Campus de Tarongers) 
Mòdul 7: Cultura literària i diversitat lingüística en el context educatiu (2 crèdits)   Del 10 de febrer fins al 19 de maig de 2015 Dimarts de 14:30 fins a 16.00 hores Aula 1 del Servei de Política Lingüistíca. Carrer Serpis, 29  (Campus de Tarongers)
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies