• Estudiants del Campus de Tarongers UV

Llista de Vídeos

La Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, junt amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, han presidit l'acte oficial de la inauguració del curs acadèmic 2018-2019 del sistema universitari públic valencià celebrat en el Paranimf de l'Edifici Històric de La Nau.
La setmana passada va tindre lloc a la Fundació ADEIT de la Universitat de València la trobada anual de seguiment de l'experiment LHCb que es realitza en l'accelerador de partícules del CERN i on participa activament l'IFIC de la Universitat de València. València s'ha convertit en la capital mundial de la física de partícules, ja que s'han reunit més de 800 físics de 16 països diferents.
Estrenem la sèrie "Universo sostenible", una coproducció de CRUE Universitats Espanyoles, que s'emet dins del programa "La aventura del saber", en La 2. En aquest primer capítol ens endinsem en l'evolució de l'accessibilitat que les noves tecnologies proporcionen a la ciutadania. Coneixerem noves àrees d'estudi, com la intel·ligència artificial, el big data, la smartdata i la ciberseguretat, així com aplicacions que milloraran la vida i l'autonomia dels usuaris, com els robots socials.
Vidas&Bebidas és una sèrie documental de caràcter internacional, impulsada per la Universidad de Guadalajara, Mèxic, en la qual participa el Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València en règim de coproducció, junt amb altres universitats i organismes de diversos països. Aquest primer capítol està dedicat al Tequila, la beguda més característica de Mèxic.
El professor del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València Manel Perucho, explica el fenomen de les galàxies "actives", que tenen una lluminositat que pot arribar a ser 100.000 vegades superior a una galàxia "tranquil·la", una radiació que ve determinada per la quantitat de matèria que està engolint un forat negre que està al centre d'aquestes galàxies.
En aquest capítol ens endinsem en una investigació sobre com alguns insectes, per exemple l'escarabat de les flors, s'adapten als canvis en el medi produïts pels incendis forestals dels climes mediterranis.
Capítol 2 de la sèrie de programes Aula Infinita. Acompanyem en aquesta ocasió al Grup d’investigació de Paleontologia de vertebrats cenozoics de la Universitat de València, en el qual col·laboren estudiants de diverses titulacions, que aprofiten l’aigua de l’embassament de Loriguilla per a netejar mostres de diversos jaciments en la recerca de restes de mamífers i amfibis de fa milions d'anys.
En aquest programa descobrirem les peces d’art i d’escriptura de la tercera edició del concurs (Ins)Pirats pel Botànic, on els participants tenen només unes quantes hores per presentar les seues creacions, que s'acaben exposant al Jardí Botànic de la Universitat de València.
El Premi Nobel de Física de 2017, Barry Barish, va presentar durant una conferència impartida al Parc Científic de la Universitat de València els avanços en les tècniques d'estudi de les ones gravitacionals, unes alteracions en l'espai-temps produïdes pel moviment d'objectes amb massa, com ara els forats negres o estrelles de neutrons, que foren predites per Albert Einstein en la seua teoria de la relativitat.
Jornada Els límits a la llibertat d'expressió per raons de gènere i per lluitar contra la violència masclista Una anàlisi interdisciplinar. La jornada, arran la publicació de l’obra «Regulación y control sobre contenidos audiovisuales en España» (Aranzadi, 2017), pretén reflexionar al voltant de les diverses mesures legislatives que, des del plànol de la política criminal i de la regulació administrativa, han vingut acotant en els últims anys el contingut de la llibertat d’expressió pel que fa a determinades afirmacions masclistes, discriminatòries o incitadores a l’odi i la violència contra les dones.
El Premi Príncep d'Astúries Álvarez-Buylla parla dels seus recents estudis sobre el cervell.
La Universitat de València participarà en la plataforma ‘VLC Tech City’ per a impulsar la innovació i la tecnologia. La iniciativa, que ha estat promoguda per l'Ajuntament de València, ha estat presentada a l’edifici Veles e Vents de La Marina de València i naix amb l’objectiu de construir un nou model de ciutat innovadora i tecnològica basat en la creació de coneixement, la competència i l'ocupació de qualitat.
ArchaeChemis és un grup de recerca de la Universitat de València que investiga l’arqueologia utilitzant tècniques de la química analítica. És un grup que compta amb membres d'altres universitats i estan col·laborant en diferents projectes internacionals. Una de les seues investigacions principals se centra en el Castell de Sagunt.
La Universitat de València participarà en la celebració de la Nit Europea de la Ciència i la Investigació, que tindrà lloc el pròxim 28 de setembre a més de 300 ciutats europees de 30 països. Es tracta de la primera vegada que la Comunitat Valenciana forma part d'aquest esdeveniment, que ha sigut impulsat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana. A més de la Universitat de València, estaran presents la resta d'universitats públiques valencianes i diferents centres investigadors i administracions públiques.
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies