UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Conferències en línia Associació de Professors Jubilats UV

  • January 12nd, 2021
Quadern de notes

L’associació de Professors Jubilats de la Universitat de València (APRJUV) impartirà un cicle de conferències virtuals per a l‘alumnat de La Nau Gran al llarg del mes de gener.

Aquestes videoconferències seran d’accés lliure i es podran seguir en directe. Posteriorment serà possible tornar a visualitzar-les en el Canal de YouTube de La Nau Gran.

Conferències:

 

Les comunitats d’aprenentatge. Una alternativa educativa en el segle XXI.

Prof: Gaspar Izquierdo Ros. Dimarts 19, 17:00 h.

Enllaç de connexió: https://ir.uv.es/8HRz72c

Idioma: castellà

Les comunitats d'aprenentatge són una proposta de transformació educativa que busca millorar l'aprenentatge i la convivència de totes i tots els estudiants. Aquesta proposta es basa en l'Aprenentatge Dialògic.

Gaspar Izquierdo és professor jubilat de la Universitat de València, membre del seminari "A muscles de gegants".

 

Intel·ligència Emocional: Estratègies psicològiques per a potenciar-la.

Prof: Ángel Latorre. Dimecres 20 de gener, 10:30 h.

Enllaç de connexió: https://eu.bbcollab.com/guest/6653035b7197444ba15a773bdf652621

Idioma: castellà

La intel·ligència emocional possibilita una millor gestió de les emocions i d'aquesta manera les persones aconsegueixen un major benestar. Des de la Psicologia es recomana l'ús d'unes certes estratègies per a potenciar-la i utilitzar-la de manera eficaç.

Ángel Latorre és Catedràtic EU del departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació. Professor honorari UV. Ha investigat en l'àrea de la psicologia de l'educació, analitzant les variables de l'aprenent que faciliten un millor aprenentatge, entre les quals es troba una bona gestió de la intel·ligència emocional.

 

La Constitució hui

Prof.: Julia Sevilla. Dimarts 26, 11.00 h.

Enllaç de connexió: https://ir.uv.es/Cfv23Cg

Idioma: castellà

Ha passat algun temps des que es va elaborar i va aprovar la Constitució i grups o persones han pensat que seria convenient iniciar un procés de revisió d'aquesta. Es destacaran alguns dels aspectes qüestionats i es comentaran les llacunes que han hagut de ser completades amb lleis orgàniques per a desenvolupar la ciutadania de les dones.

Julia Sevilla és professora de Teoria de l'Estat en la Facultat d’Economia i lletrada de les Corts. La seua recerca en l'àmbit del Dret Constitucional i Parlamentari s'ha centrat en el dret a la igualtat de les dones i reconegut amb la Medalla d'or de la Universitat de València, el premi Lluís Guarner i el Vinatea de les Corts. Pertany a la Federació de Dons Progressistes de la CV i a la Xarxa Feminista de Dret Constitucional.

 

La Il·lustració valenciana

Marc Antoni Adell. Dijous 28 a les 18:30 h.

Enllaç de connexió: https://ir.uv.es/0vkviHz

Idioma: valencià

La coneguda com "Il·lustració" és un període històric rellevant a tota Europa i a la Península Ibèrica, especialment a Lisboa i a València: justament la figura de Mayans y Siscar esdevé emblemàtica, així com alguns altres il·lustrats com Pérez Bayer i Josep Climent. Les seues reflexions i estudis mantenen tota l’actualitat i molts dels seus pensaments encara no han estat superats, a hores d'ara.

Marc Antoni Adell fou professor de Psicologia de la UVEG i inspector escolar. És autor d'algunes publicacions de Psicopedagogia i Història de l'Educació. Bloc: http://noublocdemarc.blogspot.com.es/