UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

.

Més de 650 inscrits al 5é Passeig Saludable

  • November 28th, 2014
Image de la noticia

Moltes gràcies per la vostra resposta fantàstica, un any més, al Passeig Saludable de La Nau Gran - Universitat de València.

Una convocatòria familiar, solidària i verda, que demostra la importància de la gent major en la nostra societat.

Més de mig miler llarg de persones participaran aquest diumenge 30 de novembre en la cinquena edició del Passeig Saludable de La Nau Gran – Universitat de València, segons les dades al tancament de la inscripció.

El Passeig Saludable és una convocatòria familiar, intergeneracional, que pretén reivindicar de manera amable la importància de la participació de les persones majors en la nostra societat. Com a passeig evita el caràcter competitiu, i reclama una trobada que ajude a compartir els espais públics, especialment les zones verdes. Aquesta iniciativa va nàixer l’any 2010 des de La Nau Gran, el programa formatiu per a majors de 55 anys de la Universitat de València, i a hores d’ara està consolidat en el calendari de la ciutat de València. Des de l’origen enllaça algun espai universitari amb el Rectorat de la UV (primer fou des de Tarongers, després des de l’edifici històric de La Nau), i enguany és la tercera edició que ix des del Jardí Botànic, recorre el jardí del llit vell del Túria fins als Vivers, per a acabar en la plaça Charles Darwin del Rectorat.

El 5é Passeig Saludable manté un caràcter solidari amb alguna entitat amb incidència social de primera línia. Amb la taxa d’inscripció cada participant col·labora econòmicament amb l’acció d’eixes entitats, com una ajuda puntual i també com una conscienciació que va més enllà i pot sembrar suports més duradors. El primer any l’entitat beneficiària fou l’Associació de familiars de xiquets amb càncer al Clínic, en la segona la Unicef, i els dos anys següents ha estat la Casa Caritat de València qui ha rebut l’ajuda per a la seua tasca d’assistència social directa.

En aquesta ocasió serà Save the Children qui rebrà el suport dels participants en el 5é Passeig Saludable. Actuen a favor dels drets dels xiquets i xiquetes des del 1919 i en més de 120 països, cosa que els fa l’organització independent líder en la defensa dels drets de la infància arreu del món. Proporcionen atenció integral als xiquets i les seues famílies mitjançant programes de prevenció del fracàs escolar, espais segurs, atenció familiar, entre d’altres. A fi que la situació econòmica o d’exclusió social en què viuen xiquets i xiquetes no els impedisca gaudir plenament dels seus drets i puguen assolir el màxim de les seues capacitats. En aquesta ocasió l’ajuda dóna suport als seus programes de menjador escolar.

Images: