University of Valencia logo Logo del portal

  • IHMC

El Treball Final de Màster de Mabel Fuentes, exalumna del màster d'història de la ciència i comunicació científica, guanya el premi de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica de 2019.

  • April 8th, 2019
Mabel Fuentes

El Treball Final de Màster “Linternas, espejos y vísceras. Diseño de un proyecto expositivo a partir de los instrumentos de exploración visual del Instituto «López Piñero»"  de l'alumna del màster d'història de la ciència i comunicació científica (http://www.historia-ciencia-comunicacion.org/) en la promoció 2017-2018, Mabel Fuentes, ha estat guardonat amb un dels dos premis ex aequo que la filial de l'Institut d'Estudis Catalans, la Societat d'Història de la Ciència i de la Tècnica concedeix cada any. El Treball, dirigit per Pedro Ruiz-Castell, desenvolupa i dissenya una exposició que desgrana el procés de legitimació del sentit de la vista com a mitjà d'avaluació diagnòstica al llarg del segle XIX, analitzant el paper que certs instruments exploratoris van jugar en aqueix fenomen i transitant també per les implicacions científiques, socials i culturals que el seu ús va despertar en el seu moment. L'autora contribuirà a la revista Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica amb una versió adaptada del treball per a la pròxima edició de la revista al setembre del present any. El Premi, amb una dotació de 800 €, serà lliurat el pròxim 30 d'abril en la seu de l'Institut d'Estudis Catalans a Barcelona en un acte de celebració. La Societat Catalana d'Història de la Ciència convoca aquest premi anualment en dues categories (treballs amb orientació acadèmica i amb orientació professional) i ho atorga als millors Treballs Finals de Màster dels màsters oficials Història de la ciència: ciència, historia i societat (UAB i UB) i el nostre màster oficial interuniversitari Història de la Ciència i Comunicació Científica (UV, UMH, UA). Des de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero animem a tots els nostres alumnes de màster a presentar les seues candidatures a aquests premis, per al que us facilitem a continuació l'enllaç amb tota la informació relativa a la convocatòria.

http://blogs.iec.cat/schct/premis/premi-a-treballs-de-master/

 

 

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy