University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ 13 setembre: "EXHUMANT EL SILENCI. MEMÒRIA, CIÈNCIA, IDENTITAT"

  • September 12nd, 2018
EXPOSICIÓ: EXHUMANT EL SILENCI. MEMÒRIA, CIÈNCIA, IDENTITAT.

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ: Dijous, 13 de setembre, 19 h.

Exposició temporal al Palau de Cerveró: EXHUMANT EL SILENCI. MEMÒRIA, CIÈNCIA, IDENTITAT.

Al llarg d’aquests darrers quinze anys Grupo Paleolab® ha participat en prop d’una trenta de projectes de recuperació de la memòria històrica i ha pogut exhumar vora dos centenars de víctimes i desapareguts, molts dels quals ha estat identificats.

L’exposició «Exhumant el silenci. Memòria, Ciència, Identitat» està concebuda com a una ferramenta didàctica que té com a finalitat la difusió de la tasca técnico-científica desenvolupada mitjançant fotografies i audiovisuals dels treballs de camp i de laboratori, així com d´una visió diacrònica de les tècniques forenses d´ identificació. A partir de tres eixos temàtics (Memòria, Ciència i Identitat), pretenem fer un cop d’ull a la problemàtica dels desapareguts, a la importància de la investigació transversal i al valor de la restitució de les restes a les famílies, tot això dins d’un marc legal on la justícia i l’Estat Espanyol s’han inhibit, deixant a banda les famílies.

«Exhumant el silenci» pretén servir de recolzament a la comunitat educativa amb l’objectiu d’explicar la nostra història recent, i com aquesta s’enllaça amb la present per enfortir els valors democràtics. També servirà per donar a conèixer altres projectes com aquest documental al voltant dels guerrillers antifranquistes: “m¡AQUÍ!s” https://www.youtube.com/watch?v=AVogn6iMROc&t=2383s

Lloc de realització: Institut Interuniversitari "López Piñero". Palau de Cerveró.

Sala d’exposicions temporals José Puche.

Horari de l’exposició: De dilluns a divendres de 9 a 20 hores.

Festius tancat. Entrada gratuïta.

Més informació: 963 864 922 o visites.guiades@uv.es.