University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

Presentació de l'edició de L'origen de l'home i la selecció en relació amb el sexe de la Biblioteca Darwiniana

  • February 10th, 2020
Darwin

Data: Dijous 13 de febrer de 2020 a les 11 hores

Lloc: Sala Darwin. Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot

 

Amb la publicació en 1871 de The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex (L'origen de l'home i la selecció en relació amb el sexe) Charles Darwin culminava l'exposició pública de la seua teoria de l'evolució. En aquesta obra Darwin presenta les seues idees sobre l'evolució humana, el lloc de la humanitat en la natura, les estretes relacions biològiques amb els parents primats no humans i la importància de l'evolució sexual. La seua tesi primordial va ser que els humans compartien amb els altres primats atributs estructurals i físics, conclusió a la qual va arribar des de dades extretes d'estudis d'anatomia comparada, fisiologia i embriologia. Avançant-se als debats sobre el bressol de la humanitat, Darwin va suggerir en el seu llibre que els nostres primers ancestres havien viscut al continent africà, conjectura que seria confirmada en el segle XX pels descobriments de la paleoantropologia. Darwin concloïa el seu llibre afirmant que de totes les causes que havien portat a les diferències en l’aspecte extern de les estirps humanes, i en certa mesura entre aquestes i els animals inferiors, la més eficaç havia estat la selecció sexual.

La presentació tindrà lloc el 13 de febrer de 2020 a les 11 h. a la SALA DARWIN de l'Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot i anirà a càrrec de Francisco Pelayo López, Investigador Científic de l'Institut d'Història (IH) del Consell Superior d'Investigacions Científiques ( CSIC) i responsable, junt amb Miguel Ángel Puig-Samper, de l'edició i l'estudi introductori de l'obra.

Francisco Pelayo López és Doctor en Biologia per la Universitat Complutense (UCM) i Investigador Científic de l'Institut d'Història (IH) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Ha estat vinculat a la Université Sorbonne Nouvelle (Paris III), i ha estat professor d'Història de la Biologia a la Facultat de Ciències Biològiques de la UCM i cap de Departament d'Història de la Ciència de l'IH (CSIC). És autor dels llibres Ciencia y creencia en España durante el siglo XIX. La Paleontología en el debate sobre el darwinismo (1999) i Charles Darwin. De la creación a la evolución (2001, 2a edició 2008), així com coautor dels llibres col·lectius Dictionnaire du darwinisme et de l'Evolution (1996) i The Reception of Charles Darwin in Europe (2008).

Retransmissió on line:  https://eu.bbcollab.com/guest/3bea1fcd13514363b89a68553d89d0f8

 

 

 

 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy