University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

Pròxims seminaris tardor 2018

  • July 20th, 2018
Pròxims seminaris tardor 2018

SEMINARIS

L’IHMC desenvolupa tots els anys cicles de seminaris d’investigació al voltant de la història de la ciència, de la medicina i de la tecnologia, en què participen alguns dels més coneguts especialistes internacionals d’aquests temes. Els seminaris tenen habitualment lloc a la sala de conferències de l’IHMC a partir de les 16h. També hi ha cicles amb col·laboració amb altres institucions que tenen altres horaris i llocs. Totes les sessions són obertes al públic amb les limitacions d’espai de la sala de conferències. També és habitual la retransmissió en línia de les conferències. Els seminaris estan coordinats actualment pel professor Enric Novella. La llista següent informa del programa provisional dels seminaris previstos per al segon semestre de 2018, se recomana consultar la pàgina web de l'IHMC (www.uv.es/ihmc) amb informació actualitzada.

26 de setembre. 18 h.  Presentació de "Melancolía y sociedad", de Wolf Lepenies. Presentació a càrrec de José Luis Peset.

Octubre

17 d’ octubre. 18 h. Presentació de "Promesas incumplidas. Una historia política de las pasiones", de  Javier Moscoso.

Novembre

 7 de novembre (18 h.) Presentació de "El discurso psicopatológico de la modernidad", de Enric    Novella.

19-20-21 de novembre 2018: “ IV Jornadas Internacionales sobre Historia de la traducción no literaria (francés-español).Traducción y enseñanza en España (siglo XIX)”. https://www.uv.es/histradcyt18/index.htm

CICLE DE SEMINARIS: "En el centenari de l’Armistici: salut, medicina i humanitarisme arran de la I Guerra Mundial (1914-1918)". 21 i 28 de novembre ,  12 i 19 de desembre. A les 16 h.

21 de novembre 2018: Leo Van Bergen. The Netherlands Institute for Military History/Dutch Veterans Institute (Hague).Modera: Àlvar Martínez-Vidal.

"Chemical weapons: treatment of the injured and humanitarian challenges".

28 Novembre 2018: Valérie Gorin. Centre d’Enseignement et de Recherche en Action Humanitaire de Genève. Modera: Xavier García Ferrandis.

"Visual representations of the medical and humanitarian assistance to the wounded and to the invalids".

Desembre

12 Desembre 2018: Fiona Reid. Newman University, Birmingham, Regne Unit.  Modera: Josep Lluís Barona.

"Modern medicine and old-fashioned drink and drugs: coping with wounds, disease and trauma on the Western Front".

19 Desembre 2018: Iris Borowy. Center for the History of Global Development, Shanghai University. Modera: Josep Lluís Barona.

“From disaster to cooperation: the paradoxical role of World War I in international public health".

Gener 2019

16 de gener de 2019 (18 h.): Presentació de "Health Policies in Interwar Europe. A Transnational Perspective", de Josep Lluís Barona.

Març 2019

6 de març de 2019 (16 h.): "Historia del placebo", Robert Jütte (Universität Stuttgart).
 

Centro: Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró.

Sales: P.Cerveró. Sala Conferències.