University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

Publicació: "Health policies in Interwar Europe. A Transnational Perspective" de Josep L. Barona

  • July 24th, 2018
Publicació:

El 10 d'agost eixirà al mercat "Health policies in Interwar Europe. A Transnational Perspective" (Abingdon, Routledge, 2018)

El catedràtic d'història de la ciència Josep L. Barona, líder del grup de recerca Sanhisoc/Health in Society ha publicat el llibre "Health policies in Interwar Europe. A Transnational Perspective" en la prestigiosa editorial britànica Routledge,  referent internacional en ciències socials i història. El llibre recull les seues  investigacions dels darrers anys sobre les polítiques de salut a Europa durant la primera meitat del segle XX i la instrucció d'experts en salut pública.

Construït des d'una perspectiva transnacional, no sols presenta el model d'organització dels instituts nacionals d'higiene i les escoles nacionals de sanitat a França, Regne Unit, Alemanya, Escandinavia, Polònia, Checoslovàquia, Iugoslàvia i Espanya -entre d'altres països europeus-, sinó que a més analitza les xarxes d'actors, les connexions i circulacions de coneixement, les estratègies d'intervenció, les tecnologies, artefactes i pràctiques sanitàries, en connexió amb els grans referents internacionals, especialment la Fundació Rockefeller i l'Organització de Salut de la Societat de Nacions.

El llibre es fruit del projecte d'investigació "Polítiques de Salut en la Europa del segle XX", finançat pel Ministeri d'Economia i Innovació (2014 - 2017).