El catedràtic Vicent J. Martínez participa en una obra homenatge i actualització de ‘Cosmos’ de Carl Sagan

  • Press Office
  • July 10th, 2020
 
Vicent J. Martínez
Vicent J. Martínez

El catedràtic d'Astronomia de la Universitat de València Vicent J. Martínez ha participat en el llibre ‘Ciència i el Cosmos del segle XXI’, el llibre homenatge i actualització de l'obra ‘Cosmos’ de Carl Sagan. L'investigador ha participat amb la redacció de l'article ‘Oceans còsmics’.

Més de mig centenar de científics i científiques recullen el guant llançat per Alicia Parra i Quintín Garrido per a homenatjar i actualitzar el ‘Cosmos’ de Carl Sagan en el 40 aniversari de l'estrena de la sèrie en televisió i de la publicació del llibre.

Aquest homenatge es plasma seguint la línia i estructura utilitzada en el llibre original. Cada participant, després de l'elecció d'un tema tractat en ‘Cosmos’, desenvolupa la seua aportació amb un llenguatge clar i rigorós, a mode de continuació del llegat divulgatiu iniciat per Carl Sagan.

El llibre es presenta baix Llicència Creative Commons i en format d'arxiu pdf per a la seua descàrrega gratuïta. Tant la descàrrega com la lectura en línia es realitzen a través del blog:

https://cienciayelcosmosdelsigloxxi.blogspot.com/

Cal destacar que tot el projecte gira al voltant de la premissa de ‘sense ànim de lucre’ i ha sigut possible gràcies a que cada participant ho ha fet de manera altruista.

Destaquen les introduccions d'Inés Pellón González i Jesús Martínez Frías que juntament amb la contribució especial de Jon Lomberg (amic i col·laborador de Carl Sagan) i de la resta de participants fan d'aquest llibre una autèntica gran obra en la divulgació del segle XXI.

No es pot parlar de la sèrie ‘Cosmos’ sense esmentar la música que acompanyava les espectaculars imatges (Vangelis entre altres). Per això, s'ha comptat amb la participació altruista de grans músics i tots participen baix Llicència CC també, com J.J. Matxuca, J.A. Caballero, Bert Schellekens, Gabriel de Paco, entre molts altres. Així, si s'opta per la lectura en línia de l'obra es podrà accedir a les composicions d’aquests.

More information:

Images: