La Universitat i el Col·legi Notarial de València signen un conveni de col·laboració

  • Office of the Principal
  • September 30th, 2020
 

La rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, i el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, han subscrit un acord de col·laboració amb la finalitat de promoure activitats acadèmiques i professionals de divulgació.

La Universitat de València, a través del Departament de Dret mercantil «Manuel Broseta Pont» de la Facultat de Dret, i el Col·legi Notarial de València han signat un conveni de col·laboració per a incentivar activitats de formació, recerca i desenvolupament del dret mercantil.

L'acord sustenta jurídicament les activitats de col·laboració acadèmica i professional que des de fa anys es realitzen entre el Departament de Dret mercantil «Manuel Broseta Pont» i el Col·legi Notarial de València i que s'han materialitzat en nombrós cursos i jornades. 

Així, aquest conveni posa les bases per a l'organització amb caràcter periòdic d'un 'Congrés sobre Dret de la contractació mercantil' per part de totes dues institucions que analitze, des de la perspectiva acadèmica i la pràctica notarial, els aspectes més actuals i rellevants de la contractació en el món de l'empresa.

La rectora M.ª Vicenta Mestre ha expressat que aquest conveni ‘consolida una relació fructífera de molts anys de treball i col·laboració entre el Col·legi Notarial de València i la Universitat, a través de la Facultat de Dret, i que posen en relleu uns dels pilars de la Universitat com és la transferència de coneixements a la societat i la cooperació entre organitzacions amb la finalitat de potenciar la formació i la investigació’. 

Per part seua, el degà del Col·legi Notarial de València Francisco Cantos ha assegurat que aquest conveni és un pas més en el compromís del col·lectiu notarial per la investigació, la promoció d'activitats acadèmiques i la formació continuada al servei de les notaries i de tots els seus col·legiats.  

Durant la signatura, el Degà del Col·legi Notarial de València ha agraït a la rectora tots aquests anys de col·laboració de la UV en l'elaboració de cursos jurídics i jornades d'estudi notarials, i ha manifestat la seua gratitud per poder continuar treballant conjuntament, durant els pròxims anys, amb el Departament de Dret Mercantil «Manuel Broseta Pont» de la Facultat de Dret en el desenvolupament de noves iniciatives, seminaris d'estudi i congressos.

Juntament amb la rectora M.ª Vicenta Mestre i el degà Francisco Cantos, han assistit la vicerectora d'Innovació i Transferència, M.ª Dolores Real, la secretària general de la UV, M.ª Elena Olmos, el director del Departament de Dret de Dret Mercantil «Manuel Broseta Pont» de la Facultat de Dret, Francisco González, i el censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto.