Presentació del llibre d'homenatge a Adela Cortina

  • Office of the Principal
  • November 19th, 2018
 
Adela Cortina

El Paranimf de l’edifici de La Nau ha acollit la presentació del llibre ‘Ética y Filosofía Política. Homenaje a Adela Cortina’ i ha comptat amb la presencia de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, de la catedràtica emèrita de la Universitat, Adela Cortina, el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat, Joan Romero, i els coordinadors dels llibres i professors, Juan Carlos Siurana i José Félix Lozano.

A l’acte també han assistit el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, el vicerector d’Internacional i Cooperació, Carles Padilla, el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, i la degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Amparo Ricós.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha definit a Adela Cortina com ‘mestra que ha fet escola, que ha format a generacions i generacions d’egresats en diferents titulacions, en el coneixement de l’ètica, de la filosofia, però també el que es fonamental en la missió de la universitat:  la recerca i la transferència de coneixement a la societat’. ‘Les seues paraules, les seues lletres, no han quedat sols dins de les aules, dins dels salons universitaris; han anat més enllà, han contribuït al pensament i a la reflexió, però també a l’acció’, ha remarcat Mestre.

El professor Joan Romero ha destacat d’Adela Cortina la seua humilitat i potència intel·lectual i ha volgut recordar el seu paper com a ciutadana compromesa de l’actual realitat social, ‘sense oblidar-nos del prestigi i renom internacional que té la nostra estimada catedràtica a nombrosos països i facultats de tot el món’.

El volum ‘Ética y Filosofía Política. Homenaje a Adela Cortina’, editat per l’editorial Tecnos, recull 50 articles de professionals de 13 països del món en els que mostren com la catedràtica Cortina ha influït en l’estudi de l’ètica i la filosofia actuals.

Images:

File in: Cultura , Lletres