‘El colibrí’ de l’italià Sandro Veronesi clou el curs del Club QUIJOTE d’Alumni al Jardí Botànic de la UV

  • UV General Foundation
  • June 2nd, 2021
 
Un moment de la reunió del Club QUIJOTE al Botànic.
Un moment de la reunió del Club QUIJOTE al Botànic.

El Club QUIJOTE d’Alumni UV va acomiadar el curs 2020-2021 amb la lectura de l’última obra de l’italià Sandro Veronesi, ‘El colibrí’ (2019), Premi Strega 2020 el passat 1 de juny. El grup es tornà a reunir el primer dimarts de mes, en l’horari habitual (18 hores), però en aquesta ocasió ho va fer de manera presencial per primera vegada des de l’inici de la pandèmia i el lloc escollit va estar el Jardí Botànic de la Universitat de València.

‘El colibrí’, tal i com destacava la directora del Club, l’Alumni Ana Garcia, és “una bellíssima novel·la sobre l’amor, la superació i l’optimisme”, és a dir, temes universals que no poden deixar de tractar-se en aquestes trobades literàries.

La raó del títol recau sobre el protagonista del llibre, Marco Carrera, un xiquet al qual sa mare li deia “colibrí” per la seua escassa alçada. Aquest problema físic es va solucionar mèdicament, però l’actitud i el caràcter positiu enfront de les adversitats sempre li van fer justícia a aquell sobrenom.

“Aquesta és una emocionant novel·la sobre la vida i els seus alts i baixos, sobre la resiliència, l’empatia i l’amor; sobre la necessitat de mirar cap al futur amb esperança i viure amb intensitat fins a la fi; sobre la importància de mantindre’s en alt com el colibrí”, explicava Ana Garcia.

Les lectures del Club QUIJOTE, aquest segon trimestre, començaren en abril amb la versió en castellà de la novel·la ‘Alguien como tú’ de Xavier Bosch, Premi Ramon Llull 2015, i en maig, el grup va llegir el Premi Primavera 2019, ‘Candela’, de Juan del Val.

Aquesta reunió de fi de curs va servir també per a recomanar noves lectures d’estiu i, en octubre, el Club tornarà, si la situació sanitària ho permet, de manera presencial.

El Club de Lectura QUIJOTE d’Alumni UV és un col·lectiu cultural i lúdic que organitza encontres en els quals debat el primer dimarts de cada mes sobre la lectura d’una novel·la diferent. L’accés és gratuït per als membres Alumni i s’han d’inscriure a través del correu alumniuv@uv.es

Images: