‘WAP! - Women Art Power!’, nou cicle de debats a La Nau per a visibilitzar el treball de les dones artistes

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • February 14th, 2023
 
Iría Márquez i Elena Martí
Iría Márquez i Elena Martí

Aquest nou cicle de trobades s'emmarca en el projecte Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València i busca propiciar connexions i relacions entre dones artistes de diferents disciplines, així com visibilitzar el seu treball.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, llança un nou cicle de debat, ‘Wap!-Women Art Power!’, que reunirà al llarg de diverses sessions a diferents dones creadores per a analitzar el paper de la dona en el món artístic. El cicle naix amb una periodicitat mensual i tindrà lloc a la Sala de Bigues del Centre Cultural La Nau.

Concha Ros, productora, gestora cultural i artista ha coordinat aquest cicle amb l'objectiu principal de “visibilitzar el treball de les artistes, donar-les veu pròpia, sentir-les expressar-se i naturalitzar el procés creatiu, revelant d'aquesta manera, els secrets d'una vida dedicada al fet artístic en qualsevol de les seues modalitats”. 

Un altre dels objectius del cicle serà provocar la generació de projectes híbrids d'arts vives que entrellacen els seus llenguatges per a així donar cabuda a la cada vegada major demanda d'aquesta mena d'expressions artístiques, més concordes amb la nostra societat contemporània.

‘Wap!-Women Art Power!’utilitza l'espontaneïtat com a concepte clau, “ja que tracta de fugir d'un discurs elaborat i formal en la qual el desenvolupament de les sessions serà en un to distés, propiciant així una atmosfera per a convidar a la interacció de les convidades i el públic assistent”, destaca Concha Ros. 

Totes les trobades estaran conduïts per la periodista Pepa Gómez i arrancaran dimecres que ve 22 de febrer amb la participació de l'artista visual Elena Martí i la creadora teatral Iría Márquez. L'entrada és gratuïta, amb aforament limitat i inscripció prèvia en aquest enllaç.