50 empresaris de la Càtedra de Cultura Empresarial conviden a 5 emprenedors consagrats i a 15 alumnes destacats per a formar junts el primer Campus Experiencial al Marroc

  • Chair for Business Culture
  • July 14th, 2022
 
50 empresaris de la Càtedra de Cultura Empresarial conviden a 5 emprenedors consagrats i a 15 alumnes destacats per a formar junts el primer Campus Experiencial al Marroc

De 12 al 18 de juliol estaran concentrats en Agdz I Erg Chegaga al Sud del Marroc. La primera etapa creuant l'Atles per la carretera transitable més alta d'Àfrica per a arribar a la vall del Draa, el palmerar més gran del món.

El primer #experiencecce suposa una fita per l'impuls dels empresaris

La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, en el marc de la Fundació Universitat-Empresa de València ADEIT, va sorgir per a fomentar l'esperit empresarial en els joves universitaris i així, a través de moltes fórmules més clàssiques, com a cursos, tallers i mentoring, conegueren de primera mà què suposa ser empresari, a més de potenciar la connexió entre l'empresa i la Universitat. El que no imaginaven els 15 joves estudiants seleccionats de diferents disciplines, és que un grup d'empresaris els anaven a convidar al Primer Campus Experiencial Universitari fora de València, concretament al Marroc.

Aprendre habilitats i valors essencials per a un emprenedor, conéixer de prop com emprenen fora de les nostres fronteres i ser conscient que potser les nostres dificultats són només barreres de cartó, obrir la ment i “generar” idees, però, sobretot, rebre el testimoni de 5 apassionats empresaris que, amb els seus casos d'èxit, els mostraran, a més, com els camins de l'emprenedoria són inescrutables.

El programa es concentra en dues ubicacions Agdz I Erg Chegaga, on rebran classes pels professors desplaçats, compartiran experiències amb empresaris locals, i fomentaran les habilitats i l'actitud, claus per a crear i liderar una empresa. I també visitaran una Casbah, faran una ruta en camell pel desert per a veure la posta de sol, muntaran en 4x4 camí d'un Oasi o celebraran les seues conclusions amb tambors.

Els empresaris-professors-coaches estan liderats per l'organitzador i dissenyador de l'experiència, Juan Manuel Baixauli, president de Consultia Business Travel, que, no sols ha seleccionat minuciosament les experiències sinó que ha sigut capaç d'aconseguir que molts altres empresaris les secunden i financen perquè tal com explica: “tots volem fomentar l'emprenedoria perquè al final, si hi ha més empresaris, hi ha més riquesa i hi ha més benestar i repercuteix positivament en tota la societat” i afig: “Els empresaris no som marcians, som persones amb un alt nivell de risc, molta vocació i tenacitat, i que ho donem tot per un somni que, si poses tot la teua obstinació i dones amb les dinàmiques adequades, es fa realitat”.

Miguel Angel Juan Bello, de S2 Grup, Ángela Pérez de *Health in Code, Juan Bueno de Myrentgo Mobility i Guzmán López d'Explorant el Kilimanjaro, formen l'equip de professors que segur troben suport en diversos antics alumnes de la càtedra que s'han unit a aquest intens networking: Asier Rojo de Arat Natura, Javier Ortizá de Quasar Dinamics, Giancarlo Matos de myboook.io, Loreto Crespo de Genotipia, l'economista Jennifer Carmona i la nutricionista Lorena Jericó. Alumnes que un dia van ser alumnes de la Càtedra, i que van dur a terme els seus projectes, creant empresa i hui podran també compartir les seues experiències amb els nous alumnes. Un networking més real perquè ho faran sota les estreles en el desert, pujats a un camell, dormint en una Haima o de camí a un oasi en 4x4.

Els alumnes són: Alberto Almonesir de Ciències Gastronòmiques, Lucas Bandín de Dret-Criminologia, Antonio Bono de ADE-Dret, Sergio Cambronero d'Economia, Martín Cordero d'ADE, Rocío Delgado d'ADE-Dret, Jorge González d'Economia, Nereida Jerez de Dret-Criminologia, Alicia Navarro de Dret, Julieta Pellicioli de Relacions Públiques i màrqueting digital, Manuel Redondo d'Enginyeria Química, Marina Rojano d'ADE-Dret, Sarah Soler d'Educació Infantil, Adrián Tarancón de Negocis Internacionals, Alba Velasco de Grau en Emprenedoria.