Alumni UV comença la tardor amb visites culturals, eixides pel territori, tradicions i clubs d’oci

  • September 26th, 2016
 
Misteri D'Elx

Alumni UV s’endinsa en la tardor amb la programació d’una desena d’activitats entre visites culturals, eixides pel territori, participació en festes tradicionals i els seus clubs d’oci. Els primers terminis d’inscripció comencen aquest dilluns, 26 de setembre, i es pot consultar tota la informació a través del web http://www.uv.es/amics

Les passejades pel cor de la ciutat, dins del cicle ‘València, per dins i per fora’, obrin el programa d’octubre amb una visita a les cúpules de València, el dia 1, i a la Ciutat de les Arts i les Ciències des d’una perspectiva diferent, el dia 2. Aquest cicle continuarà el dia 22 amb una visita guiada al quadre d’Ignacio Pinazo sobre la València de la Conquesta al Museu de Belles Arts així com als principals indrets de la capital que encara conserven importants vestigis medievals dels segles XIII i XIV. Pinazo tornarà a protagonitzar aquest apartat el dia 5 de novembre, però en aquesta ocasió el col·lectiu de la Universitat de València es desplaçarà fins a la comarca de L’Horta, a la població de Godella, on roman la casa de l’artista valencià.

En el capítol de tradicions, Alumni UV celebra la Nit de Halloween, però ho fa commemorant la clàssica Nit de les Ànimes valenciana el dia 31 d’octubre. I, com cada dos anys, se’n va a Elx el dia 1 de novembre a La Festa del Misteri. Les persones que se sumen a aquest viatge podran triar una opció alternativa a la tradició i apuntar-se a una eixida botànica pel Fondó i el Palmeral d’Elx, oasi de la humanitat.

En octubre, Alumni UV reprén el cicle sobre ‘Arquitectura popular’ per a recórrer tres de les poblacions de la Serra de Gúdar, a Terol: Gúdar, Mora de Rubielos i Alcalá de la Selva. Totes elles d’un marcat caràcter medieval, envoltades de muntanyes i penya-segats, i rics paratges vegetals.

Aquestes activitats estan organitzades pel Club de Viatges Fil-per-Randa i cal inscriure-s’hi mitjançant el seu web: www.fil-per-randa.com

Altres propostes
D’altra banda, Alumni UV continua aquest curs amb les seues activitats habituals. El Club de Lectura, d’assistència gratuïta, tornarà a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ el dia 4 d’octubre per a debatre sobre ‘El Quixot’ de Cervantes, que enguany celebra el 400 aniversari.

El dia 26 del mateix mes estarà dedicat al programa gratuït Alumni Comparteix, que consistirà en una xarrada, amb col·loqui posterior, sobre el conte de fades del segle XXI. La conferència anirà a càrrec de l’Alumni Alicia García Herrera, doctora en Dret i escriptora apassionada de literatura infantil.

Per a inscriure’s en aquestes activitats cal adreçar-se a l’oficina d’Alumni UV (carrer Amadeu de Savoia 4-5a, València), per correu electrònic (amics@uv.es) o per telèfon (96 353 10 70).

Finalment, es posarà en marxa també en octubre la II Edició del Club Gastronòmic d’Alumni UV, en col·laboració amb Valencia Club Cocina. El termini d’inscripció estarà obert fins el pròxim dia 11. Aquesta inscripció comporta un curs complet de nou mesos. Tota la informació del Club, en aquest enllaç: http://links.uv.es/v9NHZEj