Amores celebra els seus trenta anys a ‘Serenates 2019’

 

El cicle de concerts Serenates 2019 que organitza la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, continua amb l’actuació de Amores Grup de Percussió el dimarts 25 al claustre del Centre Cultural La Nau.

L'entrada al concert (22.30 hores) pot adquirir-se a través de la web http://www.latenda.es/entrades i a la Tenda de la Universitat de València.

Amb el títol “Trenta anys d’història de la percussió a València” el grup de percussió Amores ens presenta un breu resum de les obres més representatives del repertori que han interpretat al llarg dels seus trenta anys d’història.

Amores fundat l’any 1989, està integrat per Pau Ballester, Angel Garcia i Jesús Salvador Chapi, pren el nom de l’obra homònima de John Cage, compositor que ha exercit una forta influència en el grup.

En la seua dilatada trajectòria Amores ha representat un paper decisiu en l’evolució de la música per a percussió a Espanya amb la col·laboració d’importants solistes internacionals. A més la seua trajectòria professional sempre ha estat unida a la tasca d’investigació, docent i educativa.

Amores Grup de Percussió ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees dins dels més importants Festivals de Percussió i Música Contemporània.

Ha realitzat espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques:  Fénix (2000),  Tinajas (2002),  Drumcuts (2005),  Cosmogonía (2007), Callejón sin salida (2008), AmoresXXs del compositor Andrés Valero (2009), l’òpera El mal vino (2014), de Paco Zarzoso i JS Chapi ...  amb els quals han estat de gira per tot  el territori estatal. Han esta guardonats amb: el Premi de les Artes Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor música 2001 per Fénix (amb la companyia de dansa de Vicente Sáez), el Premi de les Artes Escèniques 2003 a la millor composició musical per a Tinajas (música original de Jesús Salvador Chapi ), el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per Ubú (producció de Teatres de la Generalitat Valenciana) i el premio al millor disc de repertori en els primers premis Carles Santos de la Música Valenciana 2018.

El festival continuarà amb l’actuació el dimecres de la Capella de Ministrers, ja que Serenates és un festival que ofereix una programació eclèctica que aborda diversos estils musicals des de la música del Renaixement fins a l’estrena d’obres contemporànies, passant per la música d’autor, música popular i tota mena d’agrupacions musicals.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy