Anna Garcia-Forner guia una visita d’Alumni UV al Museu d’Història Natural de la Universitat

  • UV General Foundation
  • December 1st, 2021
 
Anna Garcia-Forner, directora del Museu d'Història Natural UV.
Anna Garcia-Forner, directora del Museu d'Història Natural UV.

Alumni UV, el col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, va organitzar una visita guiada al Museu d’Història Natural de la Universitat de València en el marc del programa gratuït Alumni Comparteix, obert a tota la comunitat universitària, el passat 30 de novembre. La visita va anar a càrrec de la directora del Museu i Alumni, la professora Anna Garcia-Forner.

Alumni Comparteix és una iniciativa que naix dels propis membres del col·lectiu en un desig per compartir, amb la resta d’aquells que hi formen part i amb la societat valenciana, estudis, investigacions i reflexions en diferents àmbits i que han anat adquirint al llarg de la seua vida professional i/o acadèmica. Les activitats que organitza són de caràcter gratuït i obert.

El Museu de la Universitat de València d’Història Natural -MuseuHN- és una instal·lació recent, ubicada al Campus de Burjassot-Paterna, que es va originar amb la idea de reunir en un únic espai els elements més rellevants de les seues 32 col·leccions científiques amb centenars de milers d’exemplars, i oferir aquest ingent patrimoni cultural i científic a la societat valenciana.

El Museu compta amb col·leccions de Paleontologia, Zoologia, Geologia i Botànica, així com també una important col·lecció d’instruments científics. A més de la seua tasca com a Centre d’Innovació i Transferència del Coneixement (I+D+i), desenvolupa un paper fonamental en la difusió dels seus fons treballant per l’educació a tots els nivells formatius, oferint tallers, visites guiades i recursos didàctics, entre d’altres eines.

Anna Garcia-Forner
La seua directora, Anna Garcia-Forner, és membre d’Alumni des dels seus inicis. És llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València en 1988, i doctora en l’especialitat de Paleontologia. En 1990 es va iniciar professionalment en la Museística i el Patrimoni Paleontològic, i va completar la seua formació amb el Màster en Gestió Cultural i Patrimoni, en 2002. Des de llavors, ha exercit com a professora d’aquest màster en el Mòdul de Gestió del Patrimoni Paleontològic. Ha participat en diverses exposicions com a organitzadora i comissària, tant dins de la Universitat de València com en altres seus, entre les quals destaca ‘Els nostres Dinosaures’, actualment al Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Un novembre ple d’activitats
L’activitat del mes de novembre va arrancar amb la reunió del Club de Lectura en castellà QUIJOTE el dia 2, i dimarts16, Alumni UV recuperà el cicle en col·laboració amb el Jardí Botànic de la Universitat de València amb la proposta d’un taller sobre plantes aromàtiques seguit d’una visita guiada al Jardí. La sessió indagà sobre la cosmètica que utilitza com a matèria primera les plantes; i les persones participants van aprendre a preparar infusions, ungüents, decoccions, cremes, tintures, sabons i xampús, a més d’estudiar les propietats de les plantes medicinals i d’altres elements naturals com ara la cera d’abelles o la mel.

Dimecres 17, en col·laboració amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE), va organitzar el seminari en línia ‘Ús segur i responsable d’internet. Ciberseguretat per a famílies’.

Es va tractar d’una sessió perquè els usuaris amb menors a càrrec pogueren prendre consciència de la importància de la privacitat en les xarxes socials i en internet. “Les famílies són la millor ferramenta per a acompanyar els menors en l’aprenentatge de l’ús segur i responsable d’internet. Per aquest motiu hem de ser conscients dels perills que hi existeixen i hem de saber com tractar amb els menors les diferents problemàtiques que puguen sorgir i les seues solucions”, apuntaven des del col·lectiu de la Universitat de València.