Antoni Merelles, reelegit degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia

  • Press Office
  • May 7th, 2021
 
Antoni Merelles.
Antoni Merelles.

La Junta de Centre de la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València ha reelegit el professor Antoni Merelles Tormo com a degà per 13 vots a favor, dos en blanc i cap en contra. El nou equip està integrat també per María Luisa Ballestar (videdegana d’Estudis i de Grau en Infermeria), Montserrat Alcahuz (Grau en Podologia), Silvia Corchón (Investigació, Mobilitat i Relacions Internacionals), i Marisa Estarlich (Secretaria).

Antoni Merelles es va diplomar en Infermeria per la Universitat de València en 1985. Una beca de la Institució Alfons el Magnànim (1998) li va permetre vincular-se al Departament d’Infermeria com a col·laborador docent fins que en 1991 va aconseguir plaça d’ajudant d’escola universitària a la Universitat de València, i posteriorment, en 1996, d’associat. Després d’obtindre el Mestratge en Salut Pública i Administració Sanitària en l’Institut Valencià d’Estudis en Salut Pública (IVESP) en 1997, va guanyar l0any següent la plaça de titular d’escola Universitària a la Universitat de València.

En 2004 es va llicenciar en Antropologia Social i Cultural en la Universidad Católica San Antonio de Múrcia. En 2009 va obtindre el diploma d’Estudis Avançats en el Programa de doctorat de Benestar Social i Cooperació de la Universitat de València. Es va doctorar en Infermeria en 2016 i ara és titular d’universitat.

Al llarg d’aquests anys ha impartit docència en la diplomatura/grau en Infermeria i en la diplomatura de Treball Social, així com en el Màster de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat de València.
Merelles ha realitzat estades de formació en salut pública a Liverpool i estades curtes d’intercanvi de professorat a Leeds (Anglaterra) i a Gävle (Suècia).

Va ser secretari del Departament d’Infermeria (1999-2002) i director del Departament d'Infermeria (2002-2009). Després secretari de l'Escola Universitària d'Infermeria i Podologia i quan el trànsit a Facultat d'Infermeria i Podologia (2009-2012). Vicedegà en el període 2012 a 2015, i una altra vegada secretari de la Facultat des de 2015 a 2018. Des de 2009 s’ha encarregat de la CAT d’Infermeria. També ha format part de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Cooperació al Desenvolupament, com a coordinador de l’especialitat de ‘Salut en països en desenvolupament’, des de 2011 a 2020.

Les seues publicacions es troben circumscrites a l’àmbit de la salut pública i la salut laboral. En 1993 i en 2003 va formar part del grup d'autor que van coordinar l’obra de tres volums ‘Salud Pública y Enfermería Comunitaria’.