Ares dels Oms acull la primera Universitat d’Estiu sobre ciència i desenvolupament rural

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • June 26th, 2018
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ares dels Oms i la Diputació de València, ha organitzat del 27 al 29 de juny la primera edició de la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), que pretén subratllar la connexió del camp i de la muntanya amb el món de la intel·ligència artificial, les TICs, el Big Data i la innovació en general.

L’acte d’inauguració se celebrarà aquest dimecres 27 de juny al teatre municipal de la localitat. Serà presidit pel vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Antoni Such; la diputada de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; l’alcalde d’Ares dels Oms, Rafael Giménez; i el director de la UVAO, el professor Emilio Soria.

Aquesta primera edició de la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms, gratuïta per a la ciutadania, s’estructura en sis mòduls: Innovació, Intel·ligència Artificial, Turisme, Economia Col·laborativa, Sector Agropecuari i Majors seran les temàtiques que es tractaran durant els tres dies de la Universitat d’Estiu.

Responsables polítics, professors universitaris i emprenedors situats en l’avantguarda dels processos d’innovació i intel·ligència artificial endinsaran els participants en l’aplicació pràctica d’eixes noves tecnologies al servei del desenvolupament rural.

El coordinador de la Universitat d’Estiu, el professor Joaquín Martín Cubas, ha ressaltat que s’ha triat Ares dels Oms per a aquest seminari perquè el municipi “té molt a dir en matèria d'innovació”. Martín Cubas ha explicat que Ares dels Oms té un projecte de desenvolupament innovador i ha posat en marxa nombrosos projectes en aquesta línia, com el Centre Big History o el projecte de convertir Ares dels Oms en el primer municipi d’Espanya autoproveït totalment per energies renovables els 365 dies de l’any. “Una fita que, sens dubte, posarà aquest municipi en l’avantguarda de les polítiques energètiques i mediambientals de cara al pròxim futur”, conclou el coordinador de la UVAO.

El programa territorial d’Universitats Estacionals

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha manifestat que la UVAO pretén “acostar la universitat pública a la comarca dels Serrans mitjançant la transferència del coneixement generat pels investigadors i investigadores de la Universitat de València”. El vicerector ha destacat que aquesta acció acadèmica, com la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat, són gratuïtes per a la ciutadania gràcies a la col·laboració amb la Diputació de València.

La Universitat de València organitza dotze Universitats Estacionals resultat de l’acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat i l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València: la Universitat d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de Tardor de l’Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d’Énguera (UOE), la Universitat de Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO), la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA) i la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA).

More information: