Arranca la programació de teatre de la Universitat de València

  • October 18th, 2016
 
Programació Teatre

Hui dimarts dia 18 d’octubre comença la programació teatral de la Universitat de València. La Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau acollirà d’octubre a desembre 17 muntatges. La programació arranca amb les representacions de la Setmana de Benvinguda i acabarà amb monòlegs de l’’Hogar del Monstruo’, un espectacle que tindrà la presència a La Nau dels novel·listes Fernando Marías (Premi Nadal 2001, Premi Nacional de Literatura Juvenil 2006 i Premi Biblioteca Breve 2015) i Espido Freire (guanyadora del premi Planeta per la seua novel·la 'Melocotones Helados').

Del 18 al 28 d’octubre tindrà lloc, a la Matilde Salvador, la XXI Mostra de Teatre Universitari, organitzada per l’Aula de Teatre de la Universitat de València, en la qual, per primera vegada, es farà la lectura dramatitzada del text guanyador dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació en la modalitat de teatre. Durant aquests dies també es representaran espectacles d’altres universitats (Rovira i Virgili,  d’Alacant i Miguel Hernández) i de diferents gèneres. Així, s’ha programat, per exemple, un espectacle de dansa.

L’Aula de Teatre de la Universitat, dirigida per Laura Monrós, comença aquest curs amb obres heterogènies en les quals els muntatges de caràcter experimental conviuen amb textos clàssics en commemoració a Cervantes i Valle Inclán, i estrenes de companyies valencianes. Novembre començarà amb dos muntatges d’IETM (Internacional Network for Contemporary Performing Arts -IETM), els dies 2 i 4 d’aquest mes, coincidint que València serà durant aquests dies la seu del plenari de tardor d’una de les xarxes internacionals d’arts escèniques contemporànies més importants d’Europa.

Durant aquest mes també s’oferiran espectacles de dansa, una novetat de la programació d’enguany. A La Nau, els dies 9 i 10 de novembre, es farà un espectacle de butoh, que és el nom utilitzat per referir-se a un ventall de tècniques de dansa japonesa creades el 1950 després de la commoció dels fatídics bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki, i al Rector Peset hi haurà una projecció de vídeo dansa, unes produccions de dansa pensades ex profeso per ser vistes en vídeo.

La programació de novembre i inici de desembre inclou ‘L’embruixat’, de Ramón Valle Inclán, a càrrec d’EMT Silla, coincidint amb el fet que enguany se celebra el 150 aniversari del naixement de l’autor gallec, mestre del modernisme, l’esperpento i també del teatre.

Al desembre es representaran tres obres més: ‘La guerra civil europea’ (del 12 al 16 de desembre), interpretada per Escena Erasmus i dirigida pel dramaturg Antoni Tordera, que forma part del programa d’activitats culturals de la Universitat de València per commemorar el 80 aniversari de València com a capital de la II República, ‘Dos entremeses y medio’, sobre textos de Miguel de Cervantes i Lope de Rueda, per TEADA, per commemorar el IV centenari de la mort de Cervantes, i l’’Hogar del Monstruo’, de la Compañía Hijos de Mary Shelley, que permetrà al públic compartir vetllada i dialogar amb els autors Espido Freire i Javier Marías.

Tota la programació de l’Aula de Teatre de la Universitat de València a: http://links.uv.es/yrhso8s 

Entrades: http://fundacio.uv.es/tenda/entrades_teatres.php