Arranquen les reunions dels grups de treball de Diversitats

  • Office of the Principal
  • October 22nd, 2020
 
Imagen de la noticia

El dijous 15 d’octubre es van posar en marxa els grups de treball de Diversitats, que participaran en l’elaboració del Pla de Diversitats i la creació i difusió de diferents accions.

Els grups de treball de Diversitats, oberts a tot l’estudiantat, PAS i PDI de la Universitat, assessoraran la Comissió de Diversitats, constituïda en juliol passat, en el disseny de les polítiques institucionals d’igualtat en la diversitat. A més, funcionaran com a grup motor i treballaran en tres àrees principals: formació i sensibilització; polítiques antidiscriminatòries i transformadores; i participació universitària.

En la presentació, la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, va assenyalar el compromís amb la diversitat de l’equip rectoral, manifest amb la creació per primera vegada d’un Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i va agrair la implicació de totes les persones interessades a participar en la transformació de les estructures de la Universitat: “La vostra tasca és importantíssima i generosa, i us agraïsc enormement el vostre temps, coneixement i esforç. Heu de sentir-vos orgullosos i orgulloses perquè estem creant les bases d’una nova universitat i això ja és gratificant”.

La cap d’iniciatives en diversitat, ruth mestre, va presentar la iniciativa i va recordar les fites ja aconseguides en els darrers anys, com ara l'aprovació del Protocol d'atenció a la identitat i a l'expressió de gènere; la constitució de la Comissió o l’inici de la fase de diagnòstic, amb un primer estudi sobre les realitats de la diversitat entre l’estudiantat de la Universitat.

A la reunió, en què participaren PDI, PAS i estudiantat, es va presentar el procés dissenyat per l’equip de Diversitats que, amb aquesta primera reunió, inicia la fase de participació en l’elaboració del Pla de Diversitats. L’equip va fer una proposta de diferents grups de treball i va fixar la data d’una primera reunió i activitat:

Grup 1. Igualtat i reconeixement

Per on començar? Formació per a la Comissió de Diversitat.

Primera reunió: 10/11/2020 a les 16:00 hores.

Grup 2. Política antidiscriminatòria

Per on començar? Codi de conducta i bones pràctiques en diversitat.

Primera reunió: 18/11/2020 a les 16:00 hores.

Grup 3. Participació

Per on començar? Programa de voluntariat en diversitat.

Primera reunió: 26/11/2020 a les 16:00 hores.

Si tens interés a participar en algun dels grups, encara pots fer-ho enviant un correu a diversitats@uv.es.

Més informació: www.uv.es/diversitats.

File in: Diversitat