ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València estrena ‘Un dubte raonable’

 
Cartell 'Un dubte raonable', Assaig Grup de Teatre de la Universitat.
Cartell 'Un dubte raonable', Assaig Grup de Teatre de la Universitat.

Dilluns dia 4 de desembre, ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València) va estrenar el seu nou muntatge 'Un dubte raonable', a la sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau. L’obra, dirigida per Pep Sanchis, es basa en textos de l’escriptor i guionista nord-americà Reginald Rose (1920-2002).

L’espectacle també es va representar els dies 5 i 7 de desembre. 

L’argument de l’obra, ambientada a la ciutat de Nova York (1957), tracta sobre els membres d’un jurat, format per homes i dones, que reben l’encàrrec de jutjar un adolescent que ha estat acusat d’haver matat el seu pare. Dels dotze membres, onze estan convençuts que l’acusat és culpable de l’assassinat, però una membre del jurat creu en la seua innocència. A poc a poc es van descobrint les misèries dels seus companys.

ASSAIG revisa el  text original ‘Twelve Angry Men’ de  Reginald Rose i a partir de la pregunta: “I si part del jurat foren dones?” arriben a la conclusió que tant homes com dones cauen en els mateixos errors. Segons el director d’ASSAIG i d’aquest espectacle, Pep Sanchis, “l’obra tracta de reivindicar la justícia i reflectir què passa en l’ésser humà perquè siga just o injust”. Amb tot, conclou que la hipocresia continua, després de 60 anys, ja que l’estrena original va ser el 1957.

Pep Sanchis destaca la qualitat i el treball dels actors i les actrius, i en aquest sentit assegura que el grup de teatre de la Universitat de València “es troba en un moment àlgid per oferir a la societat un treball universitari de molt bona qualitat”, i afirma que “el punt d’interpretació que es veurà a l’escenari ha arribat a un nivell molt alt”.

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy