Bob Pop obri la Setmana dels Drets Humans de la Universitat de València

L’escriptor Bob Pop obrirà amb una conferència la Setmana dels Drets Humans de la Universitat de València que se celebra els dies 14, 15 i 16 de desembre, i porta per títol ‘Societats inclusives i Dret excloent’. Junt a les taules redones i conferències que tindran lloc en la Facultat de Dret, es podrà visitar a l’esplanada del campus l’exposició de Javier Bauluz (premi Pulitzer de fotografia) “La ruta canària”.

9 de december de 2021

Bob Pop
Bob Pop

Les activitats de la setmana han sigut organitzades per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV). La vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, inaugurarà les jornades al costat del director del IDH-UV, Fernando Flores i al degà de la Facultat de Dret, Javier Palao, dimarts que ve a les 17 hores. Prèviament, a les 16.30 hores, acompanyats per l’escriptor Bop pop, la intervenció del qual està prevista a les 17:15h, realitzaran una visita a l’exposició de Javier Bauluz (premi Pulitzer de fotografia) “La ruta canària”, que es mostrarà a l’esplanada de la biblioteca del Campus dels Tarongers (plaça Manuel Broseta). Les conferències i taules rodones tindran lloc al vestíbul i al salò de graus de la Facultat de Dret.

Roberto Enríquez (Madrid, 1971), més conegut com a Bob Pop, és un crític de televisió, expert en moda, columnista, escriptor, bloguer, actor, guionista i col·laborador de televisió, especialment destacat per la seua participació en el programa Late Motiv. Al març de 2019 va revelar que patia esclerosi múltiple. En 2021 crea, escriu i protagonitza la serie “Maricón perdido”, emesa en TNT España.

La societat en què vivim “explica el professor Fernando Flores, “és diversa i plural, per la seua composició humana i cultural, i perquè en ella les persones es troben en posicions diferents, a vegades segures, a vegades precàries. En un país democràtic, és funció del Dret protegir aquella diversitat i cuidar als qui, per qualsevol circumstància (pobresa, discriminació racial, de gènere o opció sexual, per edatisme, discapacitat…) es troben en situació de vulnerabilitat i desigualtat”. Per això, afegeix, “l’Institut de Drets Humans proposa unes Jornades en les quals es parlarà de la necessitat de promoure societats inclusives i es reflexionarà sobre com el Dret pot ser una potent eina per a fer-lo (o impedir-ho). Bob Pop (escriptor), Javier Bauluz (fotògraf), LIS (Laboratori d’investigació de Sèries) o Luis López Guerra (exjutje del Tribunal Europeu de Drets Humans), entre molts altres, ens parlaran de com Societat i Dret poden aliar-se per a construir una societat decent, una societat millor”.

Fernando Flores destaca també la voluntat de l’institut que dirigeix de “aproximar la temàtica dels drets humans als joves, raó per la qual s’ha muntat l’exposició en la plaça central del campus i s’ha convidat a alumnes d’alguns instituts de secundària a visitar-la al costat del fotoperiodista Javier Bauluz, autor d’aquesta mostra en la qual es reflecteix l’inhumà de la crisi migratòria en la seua arribada a les Illes Canàries”.

Creat l’any 2005, el IDH té com a objectius la difusió dels valors inherents als drets humans; la creació un marc de reflexió i diàleg entorn d’aquests; el desenvolupament de la investigació sobre els drets humans; la promoció de la difusió d’obres científiques sobre els drets humans; i el foment de l’ensenyament dels drets humans. L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va obtindre en 2008 una ajuda dins del programa Consolider-Enginy 2010. L’institut forma part d’un projecte en el qual participen dotze grups d’investigació de diferents universitats espanyoles, coordinat per el Instituto de Derechos Humanos Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. Va ser la primera ocasió en què un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtindre una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.

Other News