Bunyol celebra la primera edició de la seua Universitat de la Tardor

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • November 17th, 2017
 
D’esquerra a dreta: el regidor Rafael Pérez, l’alcaldessa Juncal Carrascosa i el vicerector Jorge Hermosilla.
D’esquerra a dreta: el regidor Rafael Pérez, l’alcaldessa Juncal Carrascosa i el vicerector Jorge Hermosilla.

La Universitat de València, en col·laboració amb l’ajuntament de la localitat i la Diputació de València, va organitzar la Universitat de la Tardor de Bunyol que se celebrà els dies 15 i 16 de novembre. La trobada, que és totalment gratuïta, tractà sobre el Patrimoni Cultural de Bunyol a través de les aportacions de professors de la Universitat de València i d’especialistes locals.

Bunyol ha sigut tradicionalment un dels focus industrials de la Comunitat Valenciana, amb una producció basada en el paper i el ciment, però les crisis econòmiques han afectat greument el teixit industrial i han obligat a buscar alternatives econòmiques com ara el desenvolupament del turisme basat en la cultura, el medi ambient i el patrimoni històric. Conscient de la importància històrica i patrimonial de Bunyol, la Universitat de València, amb el suport financer de la Diputació de València, va organitzar la primera edició de la Universitat de la Tardor de Bunyol, que tenia com a intenció posar a disposició de la societat local i dels representants polítics del municipi el coneixement de diversos professors i especialistes en Patrimoni Cultural.

“La Universitat de València té la ferma convicció d’estar al servei dels ciutadans i del territori, per assessorar-los, ajudar-los i recolzar-los en tot allò que sol·liciten”, va assenyalar el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, que inaugurà les jornades junt a l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa; i el regidor de Patrimoni, Rafael Pérez.

La Universitat de la Tardor de Bunyol va constar de dues jornades. El dimecres 15 de novembre el professor Josep Montesinos (Història de l’Art, UV) començà la sessió amb una aproximació al patrimoni de Bunyol. Enrique Díes (doctor en Arqueologia) centrà la seua intervenció en el Castell de Bunyol; i Federico Verdet (president de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Foia de Bunyol-Xiva) tractà el patrimoni industrial local. El dijous16 de novembre les intervencions s’orientaren cap a la cultura musical i estètica, a través de les conferències d’Ana María Botella (Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, UV), Elvira Asensi (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, UV) i Anacleto Ferrer (Filosofia, UV). Tant la jornada del dia 15 com la del 16 van dedicar l’última hora de la seua programació a un debat moderat dimecres per la degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba (Història de l’Art, UV) i dijous pel vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla.

La Universitat de la Tardor de Bunyol, punt de trobada de docents, professionals, estudiants, tècnics i polítics, així com ciutadans interessats en la seua localitat, va ser una iniciativa gratuïta i oberta al públic en general. Aquesta primera edició va nàixer amb vocació de consolidar-se al municipi i en la resta de la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva després del gran acolliment que han experimentat les universitats estacionals de la Universitat de València en altres poblacions valencianes, com ara Alzira, Gandia, Ademús, Sagunt, Énguera o Ontinyent.

 

More information: