Cerimònia de graduació del doble grau en ADE-Dret 2013/2018

  • Office of the Principal
  • June 29th, 2018
 
Graduació ADE-Dret

L’esdeveniment s’ha celebrat al Saló d’Actes de la Ciutat de la Justícia i ha comptat amb la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) Pilar de la Oliva; la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez; el degà de la Facultat de Dret, Javier Palao; i el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor.

Els 87 alumnes de la promoció de 2013/2018 d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i Dret han tingut com a padrins al catedràtic de Dret Financer del departament de Dret Financer i Història del Dret de la Facultat de Dret, Francisco Magraner, i al professor titular de Direcció d’Empreses del Departament de Direcció d’Empreses “Juan José Renau Piqueras” de la Facultat d’Economia, Joaquín Camps. També han comptat amb la presència de la secretaria general de la Universitat de València, Mª Elena Olmos; i de la delegada d’Estudiants de la Universitat de València, Meme Elizalde.

El degà de la Facultat de Dret Javier Palao ha expressat a les seues paraules ‘l’orgull que suposa estudiar en la Universitat de València, una universitat pública i de qualitat’. A més, el degà ha animat a l'estudiantat a lluitar pel seu futur i els ha recordat el cas de l’alumne d’ADE-Dret, Santiago Botella, que fa poc va obtenir una beca de La Caixa i que gràcies a ella continuarà la seua formació a la prestigiosa universitat nord-americana d’Havard.

A l’acte han assistit autoritats relacionades amb el món de la justícia com la presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, Margarita Soler; el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García; el president del Col·legi Nacional de Secretaris Judicials, Rafael Lara; el president de l’Ilustre Colegio Oficial de Gestores Administrativos, Joaquín Giner; el Colegio de Registradores de la Propiedad y Mercantiles de Valencia, Fernando Ortega; i els membres de la Asociación Profesional de Asesores Fiscales de la Comunitat Valenciana, Víctor Martínez i Cristóbal Tarín.

Per la seua part, el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor, ha expressat la importància del retorn a la societat. En paraules de José Manuel Pastor, ‘la societat ha invertit molt en vosaltres i ara és el vostre torn, ara es quan heu de rendir comptes a ella i retornar tot el que heu aprés durant aquests anys’.

Altres autoritats que han assistit a la graduació han sigut la secretaria general del Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana, Ángeles Cuenca; per l’Ilustre Colegio de Abogados de València, Rafael Verdera; el vicepresident 3ª del Colegio de Graduados Sociales València, Vicente Vercher; el degà del Colegio Oficial de Economistas de Valencia, Juan José Enriquez; i el membre del Colegio Oficial de Economistas de Valencia, Pablo Azcona.

La primera tinenta d’alcaldia de València, Sandra Gómez, va ser escollida com a madrina acadèmica d’aquesta promoció. Es dona el cas que Sandra Gómez va ser estudiant d’ADE-Dret en la primera promoció d’aquest grau. La primera tinent d’alcaldia ha recordat la unió que tenen la Universitat i l’Ajuntament, ‘perquè la Universitat de València no va ser creada per l’església, va ser creada a proposta de l’Ajuntament de València amb la voluntat de que tot el món, dona igual la seua procedència, puga tindre accés a la millor de les formacions’.

Al seu torn de paraula, el conseller d’Hisenda Vicent Soler ha afirmat que ‘heu rebut una formació àmplia i de qualitat, que vos facilitarà segur el vostre camí en totes les decisions professionals que tindreu’. ‘La societat valenciana és una societat valenta i emprenedora; necessitem gent jove preparada que genere riquesa i vosaltres sou un símbol de tot el que podeu aportar a la societat’, ha manifestat el conseller.

La consellera de Justícia Gabriela Bravo ha volgut tindre unes paraules amb l’alumnat, especialment amb les estudiantes. ‘La societat posa més desafiaments i dificultats a les dones a soles per ser dones. Però no tingueu por, ser valentes. I als xics vos dic que renuncieu a postures masclistes o discriminatòries, perquè en la joventut està el canvi que necessita la societat per arribar a la igualtat real’, ha dit la consellera.

‘És un orgull poder estar ací present amb tots vosaltres, gràcies per convidar-me” ha manifestat la presidenta del TSJCV, Pilar de la Oliva. La presidenta del TSJCV ha felicitat a les i els estudiants i els ha animat a ser valents i lluitar pel seus somnis, ‘perquè ara comença una nova etapa de la vostra vida, dura, però emocionant’.

La present promoció del doble grau d’ADE-Dret ha escollit als estudiants Rafael Lacruz (Gandia, 1995) i a Mª Amparo García (Canals, 1995) per representar-los al discurs. En les seues paraules, han fet un recorregut de la seua experiència durant el grau i han agraït al professorat i a les seues famílies tot el suport que han rebut durant aquest anys de formació per arribar fins al dia de hui.

Finalment, la rectora Mª Vicenta Mestre ha conclòs la cerimònia amb unes paraules d’agraïment tant al personal docent com administratiu de les dos facultats que han fet possible que hui es gradue la vuitena promoció d’ADE-Dret. La rectora ha recordat a l’estudiantat que ‘vos heu format en dos dels millors centres que te la Universitat, la Facultat de Dret i la d’Economia. Dos facultats pioneres que fan recerca i transferència, per fer d’aquesta societat un món millor’.