Col·legi Major Rector Peset: una bona opció per a viure, aprendre i conviure el proper curs

  • "Rector Peset" Hall of Residence
  • July 8th, 2022
 
Imatge d'alumnat en el Rector Peset
Imatge d'alumnat en el Rector Peset

El proper 28 de juliol finalitza el termini per a sol·licitar el nou ingrés per a residir al Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, que es regula mitjançant convocatòria del Vicerectorat de Cultura i Esports. Al CMRPeset pot residir estudiantat de grau, màster i doctorat de la Universitat de València, així com estudiantat d’altres universitats i centres d’educació superior si queden places disponibles després d’atorgar les sol·licitades per alumnat de la Universitat de València.

L’estudiantat universitari, o que tinga previsió de ser-ho, durant el curs 2022-2023 que desitge residir al Col·legi Major Rector Peset en règim col·legial de pensió completa, ha de presentar sol·licitud degudament emplenada mitjançant la seu electrònica de la Universitat de València (ENTREU) abans del 28 de juliol. La resolució de les sol·licituds està prevista per al 28 de juliol.

El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, situat al centre de Ciutat Vella ofereix a més a més de la residència en pensió completa altres serveis com són dues biblioteques, gimnàs, sales de televisió, sales de jocs, sala de música, bugaderia i sales d’estar, entre altres.

Per al proper curs el col·legi torna a ofertar la possibilitat d’allotjament en habitacions individuals i dobles. Els preus des de 649,58€ l’opció més econòmica, són en règim de pensió completa de dilluns a diumenge i inclou servei de desdejuni, esmorzar, dinar i sopar, climatització de l'habitació, consums d'aigua i electricitat, neteja d’habitacions i banys i servei WIFI mitjançant la xarxa Eduroam en totes les instal·lacions.

Durant el curs 2021-22 han residit al col·legi major 125 alumnes que cursaven 63 titulacions diferents entre grau, màster i doctorat. Encara que la majoria de l’estudiantat és de la Comunitat Valenciana i la resta de l’estat espanyol, enguany ha conviscut estudiantat de 22 nacionalitats diferents, la diversitat de llocs de procedència propicia que estudiantat de diferents països i cultures puga conviure en un mateix espai, convertint al col·legi en un espai intercultural. En aquest curs que ara finalitza el 84% del total han estat alumnes de la Universitat de València, i la resta han cursat els seus estudis altres centres d’educació superior de la ciutat de València.

Convocades 44 Beques de residència per a estudiantat de la Universitat de València

Així mateix, també han estat convocades 44 beques de residència per a alumnes de la Universitat de València, 28 beques en el CM Rector Peset i 8 en la Residència Universitària Damià Bonet per a estudiantat de la Unió Europea convocades pel Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, i 6 beques de residència al CM Rector Peset i 2 en la residència Damià bonet per a alumnat de països en vies de desenvolupament convocades pel Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable en el marc del programa de Cooperació Internacional al desenvolupament de la Comissió 0,7 de la Universitat de València.

Residencia Universitària per a professorat i personal investigador

A més a més, el col·legi major disposa d’habitacions especifiques per a donar servei d’allotjament per a professorat, persones investigadores, participants en tribunals de tesis doctorals, jornades, congressos, estades curtes d’investigació en departaments de la universitat; així com persones que participen en activitats acadèmiques, culturals o socials realitzades per instituts, serveis i departaments universitaris o institucions culturals i socials de la ciutat en col·laboració amb la universitat.

More information: