Col·loqui a La Nau amb el Premi Nacional de Fotografia Isabel Muñoz amb motiu de l’exposició ‘Dones del Congo’

  • UV General Foundation
  • October 2nd, 2020
 

Amb motiu de l’exposició ‘Dones del Congo. El camí cap a l’esperança. Isabel Muñoz’, la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València, en col·laboració amb la Fundación Mainel, va organitzar, el passat 1 d’octubre, un col·loqui on participà la fotògrafa catalana, Premi Nacional de Fotografia 2016. L’activitat va tindre lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau per la vesprada i tot seguit s’obriren les portes de la Sala Martínez Guerricabeitia per a visitar la mostra que roman a disposició del públic fins el pròxim 10 de gener.

Isabel Muñoz va estar acompanyada pel vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño; el director d’Activitats de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, José Pedro Martínez; i el professor Jorge Sebastián, de Fundación Mainel.

El col·loqui va servir per a introduir el tema principal que aborda l’exposició, “la dona utilitzada al Congo com a arma de guerra”, apuntava la fotògrafa. Un projecte que, juntament amb la periodista congolesa Caddy Adzuba, Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia 2014, denuncia la violència sexual contra la dona alhora que vol mostrar llum i esperança davant aquest drama.

En aquest sentit, Isabel Muñoz explicava: “Allò important és l’apoderament de les dones, dones que jo dic “d’èxit” i que mostre com a exemple de superació per a unes altres dones. Crec en el poder de la paraula per al canvi i, d’ací aquest projecte, amb el qual volem fer visible el que està ocorrent al Congo. Hem de saber que és possible lluitar i salvar vides amb esforç i recursos tan fonamentals com els microcrèdits, els quals utilitzem perquè les víctimes de violència, dones i menors, puguen recompondre les seues vides amb dignitat”.

L’exposició ‘Dones del Congo. El camí cap a l’esperança. Isabel Muñoz’ compta, a més, amb la producció de Casa Àfrica, i la col·laboració de Coca-Cola i Heineken España S.A.

More information: