Com actuar en un part extrahospitalari, en una conferència a la Facultat de Medicina i Odontologia

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • November 28th, 2017
 
Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València
Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València

L’Associació d’Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències (AEMES) ha organitzat una sessió informativa amb l’infermer Blas Javier Orenga per a informar sobre les pautes d’actuació davant un part extrahospitalari. L’activitat, que té el suport del Servei d’Informació i Dinamització (SeDi) de la Universitat, tindrà lloc a l’aula 3 de la Facultat de Medicina i Odontologia aquest dijous, a les 18 hores.

El part extrahospitalari o extramurs és aquell que es presenta de forma inesperada i s’atén com una urgència. Per la seua naturalesa sobtada, moltes vegades ha de ser assistit lluny de les condicions ideals que oferiria una sala de parts, i per personal sense la formació específica. Blas Javier Orenga oferirà les pautes bàsiques d’actuació davant aquestes situacions d’urgència ja que, majoritàriament, s’han d’atendre en circumstàncies “no del tot adequades”, segons indica.

En condicions normals, l’assistència a un part com un procés fisiològic, per part del personal sanitari, s’ha de limitar a acompanyar la dona i aconseguir un equilibri entre seguretat i el menor grau d’intervenció possible en la mare. Així doncs, “l’objectiu d’aquesta sessió és explicar quina ha de ser l’actitud dels professionals sanitaris que es troben davant un part imminent en un espai no hospitalari”, segons explica Orenga.

Blas Javier Orenga és diplomat en Infermeria per la Universitat de València i professor associat a la Facultat d’Infermeria i Podologia des de l’any 2014. A més, és especialista en infermeria obstetricoginecològica des de 1996 i treballa com a llevador a la sala de parts de l’Hospital Universitari de la Plana de Vila-real (Castelló).

Images: